Ο Ντίμιταρ μιλάει στον Μπερμπάτοφ, part II

Το δεύτερο μέρος της πολυσυζητημένης αυτο-συνέντευξης του Βούλγαρου επιθετικού του ΠΑΟΚ που σας απέκρυψαν τα υπόλοιπα ΜΜΕ, είναι εδώ.

Απομαγνητοφωνεί ο Γιάννης Τσαούσης

Δημοσιογράφος Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Πιστεύεις ότι φταίει ο Τούντορ που δεν παίζεις όσο συχνά θες ή εσύ;

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κόουτς. Δεν είναι ούτε

ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που του χαρίζουν Φεράρι κι αυτός την οδηγεί με το πρώτη στο κιβώτιο. Μέχρι όπου φτάνει το μυαλό του καθενός.

ΔΝΜ: Ναι αλλά απαντώντας έτσι, ουσιαστικά είναι σαν να του τα «χώνεις». Δεν νομίζεις ότι ο προπονητής σου αξίζει περισσότερο σεβασμό, ειδικά έχοντας κατά νου την καριέρα που έχει κάνει;

ΝΜ: Τι να μου πει από τη ζωή του ο άτεχνος; Εγώ το 2002 έπαιξα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λεβερκούζεν κι αν δεν έβαζε εκείνη τη «ζωγραφιά» ο Ζιντάν θα είχα σηκώσει κούπα. Αυτός έπαιξε τελικό την επόμενη χρονιά από ‘μένα και τί έκανε; Ξεκίνησε εντεκάδα και στο 42’ λιποψύχησε, έκανε «βαβά» και τον αντικατέστησε ο Λίπι με τον Μπιριντέλι. Στο 42’! Και στο τέλος, φυσικά, τους ρούμπωσε ο «Σέμπα» στα πέναλτι. Αυτό έκανε ο κύριος Τούντορ.

ΔΝΜ: Θεωρείς, δηλαδή, εαυτόν υπεράνω όλων λόγω εμπειρίας;

ΝΜ: Δεν μιλάω ποτέ για τον εαυτό μου σε τρίτο πρόσωπο, αλλά οφείλω να τονίσω ότι ο Ντίμιταρ ο Μπερμπάτοφ, το ξακουστό «αλάνι» των γηπέδων, έχει πάρει δύο πρωταθλήματα στην Πρέμιερ, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων κι έχει βγει και πρώτος σκόρερ στο «Νησί» την περίοδο 2010-11. Αν αυτήν την σεντερφοράρα την φέρνεις στην Ελλάδα και τη μία την έχεις στον πάγκο και την άλλη την βάζεις αλλαγή να κάνει το «δεκάρι», ε, κάτι πρέπει να έχουν ρίξει στο ποτό σου, δεν εξηγείται αλλιώς...

ΔΝΜ: Πιστεύεις, δηλαδή, ότι ο ρόλος του «δεκαριού» είναι υποτιμητικός για την αξία σου;

ΝΜ: Να στο πω κι έτσι: Θα πρότειναν ποτέ στον Μάρλον Μπράντο να παίξει τον Τομ Χάγκεν στον «Νονό», αντί για τον Δον Βίτο;

ΔΝΜ: Μια που αναφέρθηκες στην ταινία, είναι αλήθεια ή αστικός μύθος ότι έμαθες αγγλικά παρακολουθώντας πολλές φορές την τριλογία του «Νονού»;

ΝΜ: Δεν έμαθα μόνο να μιλάω αγγλικά χάρη στο «Νονό». Ο «Νονός» μου έμαθε πράγματα για τη ζωή, τη φιλία, την πίστη, την αφοσίωση, την τιμιότητα, την προδοσία και την τιμωρία που δεν θα μπορούσε να μου μάθει κανένας άλλος.

ΔΝΜ: Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι εμφανισιακά μοιάζεις με τον Άντι Γκαρσία και ότι πολλές φωτογραφίσεις σου έχουν ένα ρετρό και ταυτόχρονα μποέμικο και αριστοκρατικό στιλ, που θυμίζει Νέα Υόρκη των ‘30s.

ΝΜ: Είναι απλό. Αν το 1990 δν ήμουν 10 χρονών αλλά 20, κανένας Γκαρσία δεν θα μου είχε πάρει τον ρόλο του Βίνσεντ Μαντσίνι.

ΔΝΜ: Μα δεν ήσουν ποτέ ηθοπ...

ΝΜ: Κανένας Γκαρσία! Το κατάλαβες;

ΔΝΜ: Ναι, αλλά ο «Νονός» έλεγε ότι δεν πρέπει να μισείς τους εχθρούς σου γιατί αυτό επηρεάζει την ευθυκρισία σου...

ΝΜ: Ο «Νονός», όμως, έλεγε επίσης ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. Και τα κάνεις και δεν μιλάς ποτέ γι’ αυτά. Δεν προσπαθείς να τα δικαιολογήσεις, διότι δεν δικαιολογούνται. Απλώς τα κάνεις. Και μετά τα ξεχνάς.

ΔΝΜ: Αφήνεις κάποιο υπονοούμενο για αποχώρησή σου από την ομάδα ή μήπως εκφράζεις κάποια αδιόρατη απειλή για τον προπονητή σου;

ΝΜ: Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες. Ο Ντίμιταρ δεν είναι υποχρεωμένος να εξηγεί τα πάντα. Απλώς τα λέει μία φορά και περιμένει την κίνηση του αντιπάλου.

The post Ο Ντίμιταρ μιλάει στον Μπερμπάτοφ, part II appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα