Ποιος είναι ο νέος ερυθρόλευκος Ντάριους Τζόνσον-Όντομ – Σφαιρόπουλος: «Για αυτό τον επιλέξαμε»

Αν και τίποτα δεν προδίκαζε προσθήκη εν όψει Top 16, πόσο μάλλον σε μια θέση όπου δεν φαινόταν να… ψάχνεται, ο Ολυμπιακός, κινούμενος κάτω από άκρα μυστικότητα, προχώρησε στην απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ.

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ (1,88μ.) ζήτησε να αποδεσμευτεί από την Τραμπζονσπόρ για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα Ευρωλίγκας και το αίτημά του έγινε δεκτό. Πρόκειται για μεταγραφή κυριολεκτικά

της τελευταίας στιγμής, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας λήγει η σχετική προθεσμία για την υποβολή των ρόστερ στην Ευρωλίγκα με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επτά πρώτα ματς του Top 16.

Με την προσθήκη του ο Ολυμπιακός φτάνει τους επτά ξένους, αφού πέραν του τραυματία Γιανγκ στο ρόστερ υπάρχουν οι Λοτζέσκι, Χάκετ, Μιλουτίνοφ (κοινοτικοί), Χάντερ, Τζέιμς και Στρόμπερι. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ξένων ή κοινοτικών, αλλά στην Basket League θα πρέπει να αποφασιστεί ποιος παίκτης θα είναι ανενεργός από τους υπάρχοντες.

Στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Τρίτης με την Μπαρτσελόνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κλήθηκε πρωτίστως, όπως ήταν αναμενόμενο, να εξηγήσει τους λόγους απόκτησης του Αμερικανού γκαρντ.

«Όπως έχει διαρρεύσει προχωρήσαμε σε μία μεταγραφή, αυτή του Όντομ. Είναι ένα γκαρντ που θα έρθει να βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ. Παρατηρήσαμε όμως πως με τους τραυματισμούς παρουσιάστηκε πρόβλημα. Όταν λιγοστεύουν οι περιφερειακοί, άλλοι παίκτες ταλαιπωρούνται και κουράζονται περισσότερο, με το ροτέισον που γίνεται, και μας βγαίνουν προβλήματα. Θέλαμε λοιπόν μεγαλύτερη ποσότητα στο ρόστερ μας γιατί και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχει και η κούραση. Επίσης, το τοπ-16 δεν έχει πισωγύρισμα», είπε ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Αν δεν παίρναμε τώρα παίκτη, μετά δεν θα μπορούσαμε. Θέλαμε να θωρακίσουμε περισσότερο την ομάδα μας. Είναι ένας παίκτης που θα συμπληρώσει την ομάδα. Το ότι τον επέλεξα αυτό δεν σημαίνει πως έχω πρόβλημα η παράπονο από κάποιον παίκτη. Όλοι τα έχουν πάει καλά. Όμως, μετά το τοπ-16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή και θέλαμε τώρα να πάρουμε έναν παίκτη. Θέλαμε η ομάδα να παρουσιασθεί στο απαιτητικό τοπ-16 όσο πιο γεμάτη γίνεται. Για αυτόν τον λόγο πήραμε τον Όντομ. Έχουμε συμφωνήσει μαζί του και έρχεται στην Αθήνα. Μένει μόνο η ανακοίνωση. Μόλις περάσει με επιτυχία τα ιατρικά θα υπογράψει».

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι δεν πήρε ψηλό αλλά γκαρντ, τόνισε: «Δεν θεωρώ πως δεν έχουμε αξιόπιστη λύση πίσω από το Πρίντεζη. Έχουμε καλούς παίκτες στο "4". Γενικά, έχουμε 6 ψηλούς, συν τον Παπαπέτρου που μπορεί να παίξει στο "4". Γιατί να πάρω και άλλον»;

Ποιος είναι όμως ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και γιατί ο Ολυμπιακός κατέληξε σε αυτή τη λύση για την ενίσχυση του ρόστερ;

Ο Τζόνσον-Όντομ φοίτησε στο Χάτσινσον και τον Μαρκέτ, προτού επιλεγεί στο 2012 στο νούμερο 55 του ντραφτ από τους Μάβερικς, ωστόσο στο ΝΒΑ δεν αγωνίστηκε παρά μόνο σε επτά ματς με Λέικερς και Σίξερς. Έπαιξε τη σεζόν 2012/13 στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και μετά από περάσματα από Τουρκία και NBDL επέστρεψε για τα καλά στην Ευρώπη αγωνιζόμενος πέρσι στην Καντού και φέτος στην Τραμπζονσπόρ.

Αναλυτικά η καριέρα του 26χρονου γκαρντ στο Gazzeta.gr.

The post Ποιος είναι ο νέος ερυθρόλευκος Ντάριους Τζόνσον-Όντομ – Σφαιρόπουλος: «Για αυτό τον επιλέξαμε» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα