ΣΥΡΙΖΑ: Φουλ επίθεση στον Κυριάκο με το καλημέρα

Ούτε 24 ώρες δεν κράτησε η ανακωχή της κυβέρνησης με τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να υποδεχτεί την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πλεόν σκληρό και δηκτικό τρόπο.

«Για άλλη μια φορά», σημείωναν κύκλοι της κυβέρνησης, «επιβεβαιώνεται ότι η συντηρητική παράταξη είναι προσκολλημένη στην οικογενειοκρατία».

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Επίσης, συνέχιζαν στο σχόλιό τους, «παρά τα όσα επαγγέλλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ανανέωση και νέα αρχή, ο ίδιος είναι προσκολλημένος

στο νεοφιλελεύθερο δόγμα, το οποίο έχει επανειλημμένα αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό. Με ενδιαφέρον τέλος, αναμένουμε πώς θα χειριστεί ακροδεξιά στηρίγματα, χωρίς τα οποία δεν θα είχε καταφέρει να εκλεγεί».

Κύκλοι του Μαξίμου δίνουν το στίγμα μιας ολομέτωπης επίθεσης στο νέο πρόεδρο της ΝΔ επικεντρώνοντας την κριτική σε τρεις άξονες. Χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως γνήσιο δείγμα της ελληνικής πολιτικής οικογενειοκρατίας, του χρεώνουν ακροδεξιά στηρίγματα και φυσικά επισημαίνουν την ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του δημοσιουπαλληλικού κόσμου.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού πάντως εκφράζουν την πεποίθηση πως τα μεγαλύτερα προβλήματα που γεννά η εκλογή Μητσοτάκη διαχέονται αποκλειστικά στα κόμματα του λεγόμενου κεντρώου χώρου και συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, κάνοντας λόγο για διεμβόλιση του εκλογικού τους κοινού από τη νέα ηγεσία της ΝΔ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, διά στόματος Χριστόφορου Βερναρδάκη το μήνυμα ήταν σαφές: «Θα είναι μια μάχη του δημοσίου συμφέροντος έναντι του ιδιωτικού συμφέροντος και της δημοκρατίας έναντι του κρατικού νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού». Σχολιάζοντας την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της ΝΔ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «Από τις θέσεις που έχει εκφράσει ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι εκφράζει το σκληρό νεοφιλελεύθερο μπλοκ. Τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις, όπως για παράδειγμα για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θέσεις και απόψεις, όμως, που έχουν απορριφθεί από τον ελληνικό λαό που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το άλλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η σχέση της ηγεσίας της ΝΔ με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος ή οποία και στήριξε στο β' γύρο τον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε η Ρ. Σβίγκου, επισημαίνοντας πως η πτέρυγα αυτή δεν μπορεί να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό προφίλ που ευαγγελίζεται ο κ.Μητσοτάκης. «Οπότε μένει να δούμε ποιο θα είναι τελικά το πολιτικό στίγμα της νέας ηγεσίας, αλλά και πως θα καταφέρουν στη ΝΔ να συμβιβάσουν τις διάφορες απόψεις,» συμπληρώνει.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο από κυβερνητικούς κύκλους είναι πως με την εκλογή Μητσοτάκη κλείνουν δια παντός τα όποια σενάρια συντηρούνταν μέχρι σήμερα περί σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης μιας και όπως εκτιμούν ισχυροποιούνται πλέον οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους δύο πολιτικούς χώρους με τάσεις συμπίεση των ενδιάμεσων κομμάτων. Ήδη στο Ποτάμι οι δηλώσεις της Αντιγόνης Λυμπεράκη ήταν αρκετές ώστε να σημάνει συναγερμός στο έτσι κι αλλιώς χαλαρό κομματικό στρατόπεδο του Στ. Θεοδωράκη.

The post ΣΥΡΙΖΑ: Φουλ επίθεση στον Κυριάκο με το καλημέρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα