Τελευταία πράξη του δράματος: Κηδεύτηκε ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου, Αναστάσιος Τουλίτσης [εικόνες]

Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση, κηδεύτηκε ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο οποίος μαζί με άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου, έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο την περασμένη Πέμπτη.

Ο ηρωϊκός κυβερνήτης του ελικοπτέρου Αναστάσιος Τουλίτσης ήταν 37 ετών (γεννήθηκε το 1979) και ήταν παντρεμένος. Πρόκειται για πολύ έμπειρο αξιωματικό, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης.

Στην κηδεία

έδωσαν το «παρών» φίλοι και συγγενείς του άτυχου υποπλοίαρχου, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος θρηνεί και για τον χαμό του πατέρα του [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

1 από 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Υπενθυμίζουμε ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης μαζί με τους άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου απονηώθηκε από την φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, για την εκτέλεση άσκησης.

Στις 2:45 όμως τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε κάθε ίχνος του ελικοπτέρου καθώς και η επαφή μαζί του. Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Με περίσσιο μεγαλείο ψυχής ο πατέρας του συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, Κ. Πανανά, που έπεσε στη νήσο Κίναρο, μίλησε για τη θυσία του γιου του εν ώρα καθήκοντος.

Ο ταξίαρχος, Παναγιώτης Πανανάς, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, είπε πως ο γιος του ήταν μάχιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τονίζοντας πως δεν ήταν «ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος» και συνέχισε:

«Του αξίζει τιμή, διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες. Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων, από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου Έθνους, αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδος μας. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος ότι η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της».

The post Τελευταία πράξη του δράματος: Κηδεύτηκε ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου, Αναστάσιος Τουλίτσης [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα