Τον «άγγελο της ειρήνης» υποδέχθηκε στο Βατικανό ο Πάπας – Αγιοποιήθηκαν οι πρώτες Παλαιστίνιες μοναχές

Τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς υποδέχθηκε στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος, λίγες μέρες με την επίσημη αναγνώριση της Παλιαστίνης ως ανεξάρτητο κράτος από την Αγία Έδρα. Μάλιστα, ο Ποντίφικας χαρακτήρισε τον μουσουλμάνο Παλαιστίνιο πρόεδρο «άγγελο της ειρήνης».

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για περίπου 20 λεπτά στο Βατικανό κατ ιδίαν το Σάββατο ενώ σήμερα παρέστησαν σε τελετή αγιοποίησης δύο Παλαιστινίων μοναχών του 19ου αιώνα, που ζούσαν στην υπό οθωμανική κατοχή Παλαιστίνη και μιλούσαν αραβικά.

Οι δύο μοναχές αποτελούν τις

πρώτες Παλαιστίνιες αγίες της σύγχρονης ιστορίας και η συγκεκριμένη χειρονομία αποτελεί ένδειξη της πρόθεσης του Βατικανού να υποστηρίξει τις κοινότητες χριστιανών στη Μέση Ανατολή, που έχουν συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Σε μια ανακοίνωσή του, το Βατικανό ανέφερε ότι ο Φραγκίσκος και ο Αμπάς συνομίλησαν σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν σύντομα απευθείας διμερείς επαφές της κυβέρνησης του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Διαβάστε ακόμα: Με τις ευλογίες του Πάπα το Παλαιστινιακό Κράτος – Το Βατικανό αναγνώρισε επίσημα την Παλαιστίνη

Ο Φραγκίσκος έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε χειρονομίες με σκοπό την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Μεσανατολικό, που όμως απορρίπτει η ισραηλινή δεξιά και δεν παίρνουν σοβαρά ριζοσπαστικές παλαιστινιακές οργανώσεις όπως η Χαμάς.

The post Τον «άγγελο της ειρήνης» υποδέχθηκε στο Βατικανό ο Πάπας – Αγιοποιήθηκαν οι πρώτες Παλαιστίνιες μοναχές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα