«Μπορεί να με μηνύσουν, να με βρίζουν!»: Το φοβερό ξέσπασμα Αναστασιάδη για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που θα συζητηθεί (βίντεο)

Αίσθηση προκαλούν οι φαρμακερές ατάκες του Άγγελου Αναστασιάδη στην «Αθλητική Κυριακή» για τον Ολυμπιακό και για την περσινή του θητεία στον ΠΑΟΚ. Τα λόγια του δημιουργούν…παρενέργειες και νέες συζητήσεις για τον δικέφαλο του Βορρά.

Ο Μακεδόνας τεχνικός εξέφρασε για πρώτη φορά την άποψη ότι οι παίκτες ήταν αυτοί που τον έδιωξαν από την ομάδα!

Αρχικά, λοιπόν, κλήθηκε να σχολιάσει

την εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ και ξεκίνησε λέγοντας: «Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του ΠΑΟΚ. Είναι 24 βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του. Οι αριθμοί μιλάνε».

Από εκεί και πέρα, μίλησε για το δικό του πέρασμα από τον ΠΑΟΚ και τα όσα έγιναν. Εξήγησε τι πήγε στραβά, για τους παίκτες που έφυγαν, για τις μεταγραφές που καθυστέρησαν, ενώ έκανε καμία αποκάλυψη για την Εθνική που θα συζητηθεί.

Επίσης, μίλησε για τη νίκη του στο «Καραϊσκάκη» και εξήγησε γιατί δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα αν και ήταν πρώτος τον Δεκέμβρη στη βαθμολογία…

Για τη νίκη στον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα που χάθηκε σχολίασε σχετικά: «Δε θέλω να πω γι΄ αυτό τίποτα. Μόνο ένα. Εγώ σαν προπονητής, κέρδισα τον Ολυμπιακό. Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω, ήταν να κερδίσω τον… ΠΑΟΚ. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. Δεν μπορείς μέχρι τότε να είσαι πρώτη ομάδα στην άμυνα, στα γκολ, στα γεμίσματα, στις τελικές. Ήμασταν η πρώτη ομάδα στα τρεξίματα. Τι έγινε στον ΠΑΟΚ με τον Αναστασιάδη, είναι απλό.

Μέχρι τον Ολυμπιακό υπάρχει ένας ΠΑΟΚ που κερδίζει όλους τους αντιπάλους του και δεν είχε χάσει. Κερδίζει τη διαιτησία. Μιλάμε για κυνηγητό θανάτου. Στην προπόνηση λέγαμε πως θα νικήσουμε τους αντιπάλους με 10 παίκτες. Και τα καταφέραμε. Κερδίσαμε και τους διαιτητές και τους αντιπάλους και τον κόσμο. Τώρα, τι έγινε μετά; Μετά υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Αυτός δεν κερδίζεται. Εγώ δεν μπόρεσα να τον κερδίσω. Η Κωνσταντινούπολη άνοιξε η πόρτα από μέσα, αν δεν άνοιγε από μέσα οι Τούρκοι ακόμη έξω θα ήταν»!

«Θα έχω μηνύσεις, θα με βρίζει όλη η Θεσσαλονίκη»

Και συνέχισε την …επίθεση στους παίκτες: «Όταν με έδιωξαν, εγώ την επόμενη μέρα πήγα στα αποδυτήρια και τους είπα ένα πράγμα. Κοιτάξτε παλικάρια, μέχρι τώρα όλα τα χρεωνόμουν εγώ. Γιατί έτσι έπρεπε, έτσι πίστευα για το καλό της ομάδας και το δικό μου. Μέχρι τότε είχα παραιτηθεί τρεις φορές! Στον Αστέρα στο ημίχρονο, μετά στον ΟΦΗ και πιο μπροστά. Τους λέω λοιπόν, εσείς παιδιά δεν θα κάνετε διακοπές φέτος, θα χάσετε και την επόμενη χρονιά. Αυτό που κάνατε όμως, θα το πληρώσετε. Γι΄ αυτό που κάνατε στον κόσμο του ΠΑΟΚ, όχι σε μένα. Ο κόσμος ξέρετε τι φώναζε τελευταίο ματς στην Τούμπα; Δεν θα πάτε διακοπές, γιατί είστε αδερφές. Εγώ τους το είπα Φλεβάρη μήνα. Εγώ δεν έχω παράπονο από τους παίκτες, ο ΠΑΟΚ έχει!

Αύριο μπορεί να έχω και μηνύσεις, να με βρίζει όλη η Θεσσαλονίκη γι΄ αυτά που λέω. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένας ΠΑΟΚ μέχρι τον Ολυμπιακό και μετά ένας άλλος. Κάποιοι λένε για φυσική κατάσταση. Ποια φυσική κατάσταση; Η μόνη ομάδα, μέχρι που ήμουν εγώ, που μας έτρεξε πιο πολύ, ήταν η Νίκη Βόλου. Ο Ολυμπιακός ήρθε και πήρε 0-0 μέσα στην Τούμπα και εμείς τρέξαμε παραπάνω. Όταν δεν σε θέλουν οι ποδοσφαιριστές, δεν…

Ο Σαββίδης ήθελε να δώσει πριμ μετά τον Ολυμπιακό και ξαφνικά βγήκε ότι εγώ έκοψα το πριμ. Είναι δυνατόν; Εγώ δεν ήθελα πριμ; Για μένα, για τους συνεργάτες μου; Ποιος τα λέει αυτά; Δεν υπήρχε θέμα φυσικής κατάστασης, δεν υπήρχε αυτό που είχαμε μέχρι το Καραϊσκάκη. Όταν μία ομάδα θέλει να πάει και είναι δεμένη, κερδίζει διαιτητές και τους πάντες. Δεν μπορείς να πας να νικάς τον Ολυμπιακό και μετά να τα κάνεις κομμάτια. Εγώ πάντα έλεγα αυτό και θα το ξαναπώ για να το μάθετε. Αν έχω 8 παίκτες και τον τερματοφύλακα δεν φοβάμαι καμία ομάδα. Δεν είναι έπαρση. Είναι τρόπος συμπεριφοράς. Εκτός κι αν η μπάλα χτυπάει στο καλώδιο και μπαίνει μέσα!».

Για τον Τζαβέλλα: «Εγώ με τον Τζαβέλλα δεν έχω τίποτα. Ούτε διάβασα τι έγραψε για μένα. Λένε πολλοί ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα και… Να σου πω εγώ γιατί τα παίρνει. Να σε γυρίσω πίσω. Όταν βγήκε η αποστολή για το Μουντιάλ και δεν είχανε πάρει τον Παπαδόπουλο, ο Ολυμπιακός, επίσημος και ανεπίσημος, τα είχαν βάλει με τον Σάντος. Γυρίζει ο Παπαδόπουλος, γράφει δύο γραμμές και μετά τον στέλνουν στην Τουρκία. Εγώ έφυγα με τον ΠΑΟΚ και ο Τζαβέλλας ήταν εκεί! Γι΄ αυτό ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα. Και να σκεφτείτε, ότι μετά από δύο μήνες έδιωξαν τον Μίτσελ»…

Λίγο μετά πρόσθεσε: «Του είχε απαγορεύσει κανείς να πάει στο γιατρό του; Το θέμα είναι ότι έγραψε ένα λιβελογράφημα κατά του προπονητή του, όχι του Αναστασιάδη και δεν έγινε τίποτα. Στο Καραϊσκάκης πήγαμε χωρίς τον Τζαβέλλα και νικήσαμε».

Για τον Ζήση Βρύζα: «Παίρνω κάθε μέρα τον Βρύζα να μου πει γιατί παραιτήθηκε και ακόμα δεν ξέρω. Ακόμα δεν γνωρίζω. Πήγαμε στην Βέροια αμέσως μετά, κερδίσαμε και όλοι ρώταγαν για τον Βρύζα και εγώ τον κάλυψα. Και μόλις παραιτήθηκα, το απόγευμα ο Βρύζας ήταν εκεί…».

Για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: «Το 96΄ είπα ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Το λέω και το 2016. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ και εγώ δεν μπόρεσα να τον νικήσω ούτε πέρυσι. Πέρυσι έλεγα πως μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί για πρώτη φορά υπήρχε ένας άνθρωπος που έχει βάλει τόσα λεφτά. Τι περιμένετε από μένα; Να μιλήσω κατά του Σαββίδη; Εμένα μόλις με έδιωξε, πήγα σε ένα ματς των παλαιμάχων και του μίλησα. Του έδωσα συγχαρητήρια που ξεπλήρωσε τα χρέη. Σαν να πήρε 10 πρωταθλήματα. Eβγαλε από τη μιζέρια μια ομάδα. Δίνει δουλειά σε τόσους ανθρώπους. Ξέρετε πόσοι δουλεύουν γύρω από τον ΠΑΟΚ; Και περιμένετε εγώ να καταφερθώ εναντίον αυτού του ανθρώπου; Εμείς λοιπόν, τα αποδυτήρια τα χάσαμε. Και όταν τα χάνεις, τρως τρία-τέσσερα γκολ. Και οι δημοσιογράφοι αντί να ψάχνεται το πρόβλημα, λέγατε τι παθαίνουν οι ομάδες του Αναστασιάδη»!

Για την ατάκα του Σαββίδη πως δεν ήθελε μεταγραφές και ότι είχε πει ότι θα παίξει η …Παναγιά σέντερ μπακ: «Λοιπόν, δεν ξέρω τι του μετέφεραν του Σαββίδη, αλλά πρέπει να πω αυτό. Όταν νικήσαμε τον Ολυμπιακό, είχα δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη και χαφ τον Παπαδόπουλο. Ζητούσαμε τότε μεταγραφές όλοι. Αλλά ο Αναστασιάδης δεν ήθελε. Όλοι ήθελαν, εκτός από εμένα. Η λίστα δόθηκε τον Οκτώβριο. Αυτό είναι το πρόβλημα; Δηλαδή φτάσαμε σε αυτό το σημείο επειδή δεν έκανε μεταγραφές ο ΠΑΟΚ; Όλη η Ελλάδα ήθελε μεταγραφές, εκτός από τον προπονητή που έπαιζε με τον Σαλπιγγίδη δεξί μπακ… Αυτό με την Παναγία μπορεί να το είπα έτσι, αλλά η λίστα είχε δοθεί από νωρίς. Είναι δυνατόν να μην ήθελα παίκτες;».

«Δεν ξέρω αν έχει κλείσει ο κύκλος μου στον ΠΑΟΚ»

Και συνέχισε: «Εγώ είχα άψογη συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο. Εγώ έδωσα απαντήσεις σε άλλα θέματα. Ο ΠΑΟΚ δύο πράγματα έχει στην δική μου χρονιά. Την δεμένη ομάδα, την προετοιμασία με την Κ-20 και μετά ήρθαν τα άλλα. Αν ο άνθρωπος αυτός, δεν καταλάβει τι γίνεται δίπλα του, τότε θα δίνει τζάμπα τα λεφτά του. Εγώ είπα δεν θα μιλήσω, το υποσχέθηκα στα παιδιά. Τώρα με αναγκάζεται να μιλήσω. Εγώ με τον κύριο Σαββίδη δεν έχω πρόβλημα. Του έστειλα και μήνυμα για τα χρόνια πολλά. Εγώ πάντως άλλαξα το τηλέφωνο μου, γιατί με έψαχναν οι δημοσιογράφοι να βγω να μιλήσω. Εγώ δεν ήθελα. Εγώ στεναχωριέμαι, όπως όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες, με αυτό που βλέπω. Δεν θέλω να γυρίσω. Δεν ξέρω αν έχει κλείσει ο κύκλος μου, δεν ξέρω πως θα ξυπνήσω το πρωί. Μιλάω γι΄ αυτό που συμβαίνει τώρα. Οι άνθρωποι που είναι εκεί θα πρέπει να λύσουν τα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα δώσω μία συμβουλή σε αυτούς. Εγώ ήθελα να μιλήσω γι΄ αυτά τα δύο πράγματα που έγιναν πέρυσι και έφτασε η ομάδα να ξεφτιλίζεται. Η επιτυχία με την αποτυχία είναι πολύ κοντά».

Γιατί δεν βγήκε να μιλήσει μετά τον Ολυμπιακό, να πει την αλήθεια και για το αν ήθελε μεταγραφές: «Το πιο εύκολο ήταν να το κάνω αυτό. Και ποιον θα κάλυπτα εάν το έκανα αυτό; Εγώ είμαι εχθρός του Αναστασιάδη, δεν ήθελα να με προστατεύσω. Τι να πω ρε παιδιά…».

Για την Εθνική: «»Κανονικά έπρεπε να σε απολύσω γιατί θες να πας στην Εθνική», μου είπε ο Σαββίδης. «Έτσι ακούγεται», μου λέει ο πρόεδρος. Του είχαν πει ότι θα παρατήσω τον ΠΑΟΚ για να αναλάβω την Εθνική. Θέλω να πω το εξής: Ο Αναστασιάδης έγινε κακός προπονητής το καλοκαίρι όταν δεν είχε προπονητήη Εθνική; Τότε που δεν είχε προπονητή η Ελλάδα μίλησα με Καραγκούνη. θα πάμε να παίξουμε φιλικό και δεν υπήρχε προπονητής. Τον προγραμματισμό τότε τον έκανα εγώ! Πρώτη φορά το λέω.

Ο Μαρκαριάν όταν πήγε βρήκε την ομάδα έτοιμη από εμένα! Είχε κλειστεί το φιλικό, πριν το ματς με την Ουγγαρία, σε σχεδιασμό με εμένα και τον Καραγκούνη. Κάναμε τον προγραμματισμό. Καμία λογική, όμως, ότι θα αναλάβω την Εθνική. Απλά βοήθησα. Με ρώτησε ποιο φιλικό παιχνίδι να κλείσουμε. Εγώ είχα την εμπειρία από την Εθνική Κύπρου. Άρα κάνεις ένα φιλικό παιχνίδι με ομάδα που ταιριάζει το στιλ και να μην είναι μακριά οι αποστάσεις. Τον προγραμματισμό τον κάναμε μαζί για το τι θα κάνουμε. Και έκανε ό,τι του είπα. Το είχα βάλει στο μυαλό μου να πάω μια μέρα στην Εθνική Ελλάδας. Καμία πρόταση επίσημη δεν υπήρχε. Μόνο αυτά που είπαμε με τον Γιώργο Καραγκούνη τότε που του είπα δεν αφήνω την ομάδα μου στη μέση».

Λίγο μετά πάντως συμπλήρωσε για το θέμα της Εθνικής: «Δεν ήταν για το φιλικό, ήταν για τον τρόπο της προετοιμασίας. Είχα πει στον Γιώργο πού να πάνε, για να μην κουραστεί η ομάδα…».

Keywords
ΠΑΟΚ, ολυμπιακος, φοβερο, γκολ, οφη, θεσσαλονικη, βεροια, μιζέρια, χαφ, ελλαδα, θες, καλοκαιρι, ουγγαρια, κυπρος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, θεμος αναστασιαδης, χρονια πολλα, νίκος αναστασιάδης, μουντιαλ 2014, νικη βολου, το θεμα, δουλεια, εθνικη, θεμα, θητεια, ιβαν, κυπρου, κωνσταντινουπολη, οφη, ρωτησε, τηλεφωνο, φυσικη, αμυνα, ανθρωπος, αποκαλυψη, απλα, αψογη, γκολ, γινεται, δικη, δοθει, δωσει, δοθηκε, εγινε, ευκολο, ειπε, υπαρχει, επρεπε, επιτυχια, εχθρος, ζηση, θες, εικονα, ημιχρονο, κυνηγητο, κυκλος, λεφτα, λογια, μακρια, μιζέρια, μηνες, μπορεις, μυαλο, νικη, ξερετε, ομαδα, παντα, παιδια, παμε, πιο πολυ, προβληματα, πορτα, πρωι, σαββιδης, συγχαρητηρια, συμβαινει τωρα, τουρκια, τρια, φορα, χαθηκε, χαφ, ειπαμε, ετοιμη, κακος, μπροστα, μουντιαλ, ομαδες, παιχνιδι, τουμπα, θελω να, θεματα, βρυζας, ξεκινησε, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Τυχαία Θέματα