92.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ στα «Παιδικά χωριά SOS»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει αλώβητα τα «Παιδικά χωριά SOS» που καλούνται τώρα να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ 92.000 ευρώ για κτίρια που αποτελούν απόρροια κληρονομιάς και δεν χρησιμοποιούνται για ίδια χρήση.

Να σημειωθεί ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, δεν λαμβάνουν καμίας μορφής κρατική επιχορήγηση, ενώ το ποσό που τους ζητείται

να αποδώσουν, αντιστοιχεί όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη, στην ομαλή λειτουργία για ένα ολόκληρο έτος ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 300 οικογενειών με 450 παιδιά όπως και να παρέχει απασχόληση σε 10 εργαζόμενους.

Όπως εμφατικά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας «Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες».

Το άρθρο 92.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ στα «Παιδικά χωριά SOS» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα