EuroLeague: Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε μέχρι το τέλος

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό (20/10) παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την EuroLeague, δε τα κατάφερε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ηττήθηκε στην παράταση. Οι πράσινοι, γνώρισαν την 3η ήττα τους στα τέσσερα πρώτα ματς της Euroleague.

Παρά τις πολλές μεταγραφές που έγιναν στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Αταμάν δεν έχει δείξει προς το παρόν το κανονικό τους χαρακτήρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε το παιχνίδι στην παράταση με σκορ 81-86 σκαρφαλώνοντας στην 7η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της EuroLeague, ενώ ο Παναθηναϊκός με την ήττα του βρέθηκε στην 15η θέση.

Αναλυτικά ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός με τους Σλούκα, Μπαλτσερόφσκι, Γκριγκόνις, Γκραντ και Ερνανγκόμεθ και με αναπληρωματικούς τους Μήτογλου, Μαντζούκας, Αντετοκούνμπο, Βιλντόζα, Λεσόρ, Καλαϊτζάκης και Γκάι. Εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ, αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε καλά στο παιχνίδι, τουλάχιστον επιθετικά. Όμως, δεν τα κατάφεραν καθώς έκαναν πολλά λάθη που θύμιζε ομάδα “γειτονιάς”. Η καλά στημένη άμυνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ σε συνδυασμό με την αστοχία των επιθετικών του Παναθηναϊκού έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να χτίσουν ένα μικρό προβάδισμα. Μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε χαμένος και μπερδεμένος. Δεν είχε καθαρό μυαλό να επιτεθεί με τον δέοντα τρόπο, να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε και να εκμεταλλευτεί την έδρα του και οι επιθέσεις που εκδήλωνε ήταν “τσαπατσούλικες”.

Σημαντικό ρόλο για τον Παναθηναϊκό έπαιξε η αποβολή του προπονητή. Από την στιγμή που ο Εργκίν Αταμάν αποβλήθηκε από το παιχνίδι, άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο εκνευρισμός που αρχικά δημιουργήθηκε μετατράπηκε σε πείσμα που αποτέλεσε το καύσιμο του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια ανατροπής, δημιουργώντας την απαραίτητη συσπείρωση. Αυτό φάνηκε και στον τρόπο αντίδρασης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία έχασε σε μεγάλο βαθμό τη συνέπεια που είχε στις δύο πλευρές του παρκέ. Αργά, αλλά σταθερά λοιπόν, το παιχνίδι γύρισε κι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να πιστεύει βάσιμα πως μπορεί να πάρει τη νίκη. Το ισόπαλο (72-72) τελικό αποτέλεσμα ήταν η επιστέγαση της προσπάθειας και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.

Στην παράταση η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιξε πιο συνετά, κυνήγησε με πάθος τη νίκη και κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό (81-86).

Keywords
Τυχαία Θέματα