Ανυποχώρητοι οι αγρότες – Κλειστά τα Τέμπη, επ” αόριστον αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που απειλούν να προβούν σε αποκλεισμούς ακόμα και μέσα στις πόλεις! Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου διατυμπανίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στη σφοδρή αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση.

Τα Τέμπη παραμένουν κλειστά με τον Παναγιώτη Καλογιάννη να χαρακτηρίζει την πρόταση του Μαξίμου «έκθεση ιδεών». Την ίδια ώρα οι αγρότες του Εβρου, με ομόφωνη απόφασή τους αποφάσισαν να συνεχίσουν τα μπλόκα.

Κατά την συνέλευσή τους το βράδυ της Τρίτης στις Φέρες, οι αγρότες των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Διδυμοτείχου,τόνισαν

ότι θα εξακολουθήσουν να αντιμάχονται τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ασφαλιστικό, απόλυτα συσπειρωμένοι, ακόμη πιο δυναμικά και με κινητοποιήσεις που διαφοροποιούνται από ό,τι έχει προηγηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η μετακίνηση του «μπλόκο» από το τελωνείο των Κήπων και η ένωσή του με το μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, καταδικάζουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης ομόφωνα, εντείνουμε τον αγώνα, κατεβάζουμε κι άλλα τρακτέρ στα μπλόκο. Αλλάζουμε τη μορφή των κινητοποιήσεών μας αφενός γιατί είδαμε ότι δεν συγκινούνται οι κυβερνώντες και αφετέρου γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας και οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Στόχος μας παραμένει η πίεση προς τους βουλευτές του νομού και την κυβέρνηση, πάντα μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, ώστε να εισακουστούμε», εξηγεί.

Την Τετάρτη το απόγευμα, μετά τις 19:00, οι αγρότες προγραμματίζουν να καταλάβουν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της Αλεξανδρούπολης με επίκεντρο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επ” αόριστον αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό των τελωνείων του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για τα φορτηγά και τις νταλίκες, έχουν προχωρήσει οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στα μπλόκα που έχουν στήσει για περισσότερο από ένα μήνα τώρα επί ελληνικού εδάφους, παραμένοντας ωστόσο διαλλακτικοί για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία. Λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ, οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές έδωσαν τελικά «ελευθέρας» στα Ι.Χ οχήματα και τα λεωφορεία, που από τις 3 το μεσημέρι δεν επέτρεπαν να εισέλθουν στο βουλγαρικό χώρο. «Η κατάσταση παραμένει η ίδια μέχρι και αυτήν την ώρα», μας επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου επί ελληνικού εδάφους Στέργιος Λίτος, προσθέτοντας: «περιμένουμε πολύ κόσμο σήμερα στο τελωνείο του Προμαχώνα από διάφορα σημεία της Ελλάδας».

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου της Εξοχής-για τα φορτηγά και τις νταλίκες- στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχώρησαν χθες στις 10 το βράδυ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει επί ελληνικού εδάφους και σήμερα όρισαν και γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρόγραμμα που θα ακολουθούν. Όπως μας είπε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου «10:00-15΅:00 και 17:00-22;30 θα είμαστε κλειστά για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία».

Στο μπλόκο του Κάστρου οι Βοιωτοί αγρότες και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους γυρνώντας τα τρακτέρ με μέτωπο στην Αθήνα, σε μια κίνηση με χαρακτήρα προειδοποίησης.

Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες τουμπλόκου των Τεμπών την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Οι αγρότες χαρακτηρίζουν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε Δυτική Μακεδονία & Αμύνταιο

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους ενέκριναν ομόφωνα οι γενικές συνελεύσεις στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά. Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών Δημήτρη Μόσχο το εξής:

– Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία(δεύτερος 24ωρος αποκλεισμός σήμερα από τις 11 το πρωί) και Νίκης με την πΓΔΜ (10:00-16:00 και 18:00-00:00 αποκλεισμός). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων στα τελωνεία, δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.

– Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.

– Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).

– Στο “Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 09:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.

– Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό προχώρησαν από προχθές στις 17:00 χθες το απόγευμα οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού. «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο και τους αυτοκινητιστές, αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει σαφές ότι αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας».

Δύναμη των μπλόκων μεταβαίνει στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για εμψύχωση των συναδέλφων τους και συμπαράσταση «στη μάχη που δίνουν καθημερινά, για περισσότερα από ένα μήνα τώρα».

Έντονα δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων δηλώνοντας πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος». Επισήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου έκλεισαν την εθνική οδό Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων – Οροπεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα