Μπέος κακοκαιρία Βόλος: Ίσως πληρώνουμε τις παράνομες παρεμβάσεις – Θεός και φύση εκδικούνται

Η κακοκαιρία Elias έπληξε τον Βόλο με μεγαλη σφοδρότητα με την πόλη να έχει πλημμυρίσει και οι καταστροφές να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο ποταμός Κραυσίδωνας υπερχείλισε για δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες, με αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οδικό δίκτυο. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή LIVENEWS για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μετά και τη δεύτερη κακοκαιρία μέσα σε λίγες ημέρες.

“Πληρώνουμε τις παράνομες παρεμβάσεις”

“Αυτό που συνέβη είναι

ένα μπλακ άουτ. Στις 6 Σεπτεμβρίου να υπάρχει αυτή η καταιγίδα, η καταστροφή, μετά από 3 – 4 μέρες να αρχίζουμε να καθαρίζουμε, να βρίσκουμε τα πατήματά μας και μετά από 20 ημέρες να έχει έρθει η πόλη στην προτέρα κατάσταση και να συμβαίνει αυτή η καταστροφή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι μια θλίψη και ιδιαίτερα για ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους”, είπε, μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

“Ο Θεός και φύση εκδικούνται, γιατί σε πολλά πράγματα ευθυνόμαστε και οι άνθρωποι, έχουμε κάνει παράνομες παρεμβάσεις και δυστυχώς ίσως να πληρώνουμε αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ώρα για να κλαίμε αλλά να σηκώσουμε τα μανίκια και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας και να φέρουμε τον Βόλο εκεί που ήταν, και θα το κάνουμε”, ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος. “Η προτεραιότητα είναι να πάρουν άμεσα τις αποζημιώσεις ο κόσμος από την πρώτη καταιγίδα. […] Ξεκινάμε από σήμερα το βράδυ συντονισμένα για το συντομότερο δυνατόν να επανέλθει η πόλη στα κανονικά της” συνέχισε ο δήμαρχος Βόλου.

“Δεν μπορείς να προβλέψεις τέτοια καιρικά φαινόμενα”

Ο κ. Μπέος απάντησε στις νύξεις ότι τα φρεάτια και τα αντιπλημμυρικά της πόλης δε λειτούργησαν, σημειώνοντας: “Τέτοια μεγάλη καταστροφή, τέτοια φαινόμενα καιρικά δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Αποδείχθηκε περίτρανα, γιατί κάποιοι λέγανε για τα φρεάτια και τους αγωγούς, ούτε μια σταγόνα νερό δεν υπάρχει στους δρόμους γιατί τα φρεάτια λειτούργησαν κανονικά αλλά είναι γεμάτοι λάσπη οι δρόμοι, οι πλατείες, τα μαγαζιά, τα σπίτια. Τα φρεάτια και οι αγωγοί δεν είναι για λάσπες, είναι για νερό”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ρεύμα αρχίζει να επανέρχεται στην πόλη και σε περιοχές γύρω από αυτήν, καθώς από εχθές το βράδυ είχε διακοπεί. “Νόμιζα ότι βρίσκομαι στους καταρράχτες του Νιαγάρα, ερχόταν από το βουνό νερό καταρράχτες, πέφτανε βράχια. Είχαν κλείσει δρόμοι, χωριά κοπήκανε, γέφυρες, μεγάλη καταστροφή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα