«Χαστούκι»!Εισφορά και στα 2 ταμεία για παράλληλα ασφαλισμένους

«Μαύρα» είναι τα μαντάτα για τους «νέους» ασφαλισμένους, από την 1/1/93 και μετά, καθώς καλούνται, πλέον, να καταβάλουν διπλή εισφορά για συνταξιοδότηση όσοι εργάζονται ως «μισθωτοί» στο ΙΚΑ και παράλληλα ως «αυτοαπασχολούμενοι», με «μπλοκάκι», στον ΟΑΕΕ.

Δυσβάσταχτες εισφορές

Για πολλούς που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, αυτό σημαίνει ακόμη και οικονομική «καταστροφή» αφού

θα πρέπει να πληρώσουν «τρομακτικά» ποσά ως ασφαλιστικές εισφορές. Με λίγα λόγια, το χτύπημα είναι μεγάλο για τους μισθωτούς που έχουν και άλλη συμπληρωματική επαγγελματική δραστηριότητα ή συμμετέχουν σε κάποια εταιρεία.

Το δικαίωμα της επιλογής Ταμείου μπαίνει στο… ντουλάπι και μαζί της η δυνατότητας απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διπλού ασφαλίστρου. Δυστυχώς, για πολλούς ασφαλισμένους υπάρχει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό.

Πρόκειται για… ανατροπή που θα ισχύσει από την 1/1/2017, με βάση το συνολικό εισόδημα από την εργασία.

Τι ισχύει σήμερα

Έως τώρα οι νέοι ασφαλισμένοι, για τους οποίους προκύπτει υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, έχουν το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, εφόσον συμπληρώνουν 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα στο ΙΚΑ για όλο το χρονικό διάστημα της παράλληλης απασχόλησής τους.

Εάν κατά τη διάρκεια της παράλληλης απασχόλησης ο χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ υπολείπεται των 25 ημερών ασφάλισης, υπάγονταν υποχρεωτικά στην ασφάλιση και του ΟΑΕΕ για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα