Δήμος Πετρούπολης: Αίτημα για την πρόσθετη χρηματοδότηση του δήμου από κεντρικούς πόρους

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πετρούπολης, την Πέμπτη 26/06, η Δημοτική Αρχή έθεσε θέμα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί επιπρόσθετα ο Δήμος από κρατικούς πόρους. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία να αποδοθούν στο Δήμο όλα τα παρακρατηθέντα και να δοθεί πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση των 700.000,00 ευρώ.

Σε δελτίο τύπου του Δήμου Πετρούπολης αναφέρεται: «Στην εισήγηση της Διοίκησης αναλυόταν η δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, και η οποία απορρέει από την μακρόχρονη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, με αποτέλεσμα συνολικά οι

Δήμοι να έρχονται αντιμέτωποι με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και υποδομών, τις περικοπές στη χρηματοδότηση, τις αυξήσεις φόρων και τελών, την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αλλά και τη μείωση κατά 10% στο προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Από τις αρχές του έτους τα παρακρατηθέντα δεν αποδίδονται, ενώ όποια προσπάθεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου προσκρούει πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Εξάλλου, οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος και οι δανειστές, όπως επίσης και η υλοποίηση της κυβέρνησης ενός νόμου μνημονιακού, όπως η ίδια ισχυριζόταν ως αντιπολίτευση, να πληρώνουν οι ΟΤΑ φόρο εισοδήματος, ενώ μέχρι τώρα απαλλάσσονταν, και μάλιστα καλούνται να πληρώνουν και προκαταβολικά το ποσό αυτό για το επόμενο έτος, έρχονται εν γνώση και επιλογή της συγκυβέρνησης να γονατίσουν τους Δήμους.

Ο δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, τόνισε: “η σημερινή πολιτική αφενός δεν έχει να κάνει μόνο με τα μνημόνια, αλλά με το σύνολο της πολιτικής της Ε.Ε, αφετέρου είναι μία πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες.” Επισήμανε, επίσης πως “λόγω της εκρηκτικής κατάστασης, το προηγούμενο διάστημα, επιχειρήσαμε την επικοινωνία τόσο την έγγραφη, όσο και την αυτοπρόσωπη, με την Περιφέρεια και με το υπουργείο Εσωτερικών. Τα αιτήματά μας δεν είχαν καμία ανταπόκριση….. μέσα από την πολιτική που υλοποιούμε, προσπαθούμε για την όποια αναπροσαρμογή, προκειμένου η λαϊκή οικογένεια στην Πετρούπολη, σε μικρό ή σε πιο μεγάλο βαθμό, να ανακουφιστεί από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής. Εξ΄ αρχής, δηλώσαμε ότι δεν αποδεχόμαστε την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής.”

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία να αποδοθούν στο Δήμο όλα τα παρακρατηθέντα και να δοθεί πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση των 700.000,00 ευρώ.

Καμία εντύπωση δεν προξένησε η στάση της κυβερνητικής παράταξης, η οποία ζήτησε να απέχει από την ψηφοφορία, ενώ όπως ο επικεφαλής τόνισε πως από τη μία συμφωνεί με τις οικονομικές διαπιστώσεις, από την άλλη διαφωνεί με τις πολιτικές εξηγήσεις και θέσεις της Διοίκησης. Ο ίδιος αφού κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για δήθεν απραξία των προηγούμενων χρόνων, που ήταν δηλαδή κυβέρνηση η ΝΔ, ισχυρίστηκε πως δεν είναι κατάλληλη η χρονική στιγμή που η Διοίκηση επιλέγει να κουβεντιάσει ένα τέτοιο θέμα και να αιτηθεί επιπρόσθετης χρηματοδότησης, εφόσον αυτή την περίοδο η κυβέρνηση διεξάγει μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και κατ΄ επέκταση το συγκεκριμένο αίτημα είναι πέρα για πέρα μαξιμαλιστικό!!!».

Keywords
Τυχαία Θέματα