“Είμαστε Έλληνες – Τούρκοι”: Η δήλωση των χορευτών της Σάττι που άναψε «φωτιές»

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις των χορευτών της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision, μετά τον μεγάλο τελικό. Η Ελλάδα κατέκτησε την 11η θέση, με την Ελβετία να αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού. Ακολούθησαν η Κροατία και η Ουκρανία. Το γεγονός ότι η Μαρίνα Σάττι δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα δεν φάνηκε ωστόσο, να ενοχλεί τόσο το κοινό, σε σχέση με τις δηλώσεις που έκαναν οι χορευτές της.

Σε

βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, οι δύο άνδρες δίνουν συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και περιγράφουν στα τούρκικα την εμπειρία τους στη Eurovision. Εκείνο όμως, που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν η απάντησή τους, όταν η δημοσιογράφος τους ρώτησε για την καταγωγή τους. Όπως αναφέρουν οι Hüso Çetintaş και Yasin Ahmetoğlu, είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Η δήλωση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και κάνει λόγο για μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Σχόλια στο Twitter

Οι χορευτές της #Μαρίνας_Σάττι δηλώνουν σε άπταιστα τουρκικά ότι είναι Έλληνες-ΤΟΥΡΚΟΙ της Δυτικής Θράκης.
Και η Μαρίνα αντί να κοιμηθεί για αντίδραση στα Κατεχόμενα της Κύπρου, τους πήρε να χορέψουνε και έστελνε καρδούλες στην Τουρκία.https://t.co/mRXWQTZzdJ

— thesvic (@thesvic) May 12, 2024

Γιατί δεν μίλησαν ελληνικά αλλά τουρκικά; Μπορούσαν να δηλώσουν Έλληνες μουσουλμάνοι από τη Θράκη
Ελληνες πολίτες δεν μπορεί να είναι & Τούρκοι Ας διαλέξουν & αν επιθυμούν ας μετακομίσουν απέναντι κανείς δεν τους εμποδίζει

— Rula Fassoulaki (@RFassoulaki) May 12, 2024

Χαχαχα….. εχει πολυ πλακα σε τοσο πολλα επιπεδα!!

— Psekasmenos (@psekasmenos_GR) May 12, 2024

Ερντογάν έλα αν τολμάς

— Βασίλης Γκ (@Vasilis2asholes) May 12, 2024

Η ελληνική συμμετοχή δεν τα κατάφερε με τις επιτροπές

H ελληνική συμμετοχή και το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι δεν είχαν την αναμενόμενη ανταπόκριση στη φετινή Eurovision όσον αφορά τις επιτροπές.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην 14η θέση με 41 βαθμούς στις επιτροπές και όχι μόνο δεν συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς αλλά πολλές ήταν και οι χώρες που δεν την ψήφισαν.

Σε σύνολο 37 χωρών η Ελλάδα έλαβε βαθμούς μόνο από οκτώ επιτροπές χωρών. Φωτεινή εξαίρεση ήταν η επιτροπή της Ελβετίας που έδωσε στη χώρα μας το 12άρι.

Αναλυτικά οι βαθμοί που συγκέντρωσε η Ελλάδα από τις επιτροπές

• 12 από Ελβετία

• 7 από Αλβανία

• 7 από Κύπρο

• 4 από Γαλλία

• 4 από Αρμενία

• 3 από Σερβία

• 2 από Σλοβενία

• 2 από Νορβηγία

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Είμαστε Έλληνες – Τούρκοι”, Σάττι,“eimaste ellines – tourkoi”, satti