Έτοιμη για την εκτόξευση πυραύλου η Β. Κορέα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την εκτόξευση πυραύλου στη Βόρεια Κορέα, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής του δορυφορικού κέντρου ελέγχου, καύσιμα διοχετεύονται στις δεξαμενές του πυραύλου «αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

«Πιστεύω ότι η πλήρωση με καύσιμα θα ολοκληρωθεί σε κατάλληλο χρόνο», δήλωσε ο Παέκ Τσανγκ-χο, επικεφαλής του δορυφορικού κέντρου ελέγχου της Κορεατικής Επιτροπής Διαστημικής Τεχνολογίας σε ομάδα ξένων δημοσιογράφων.

Ο αξιωματούχος δεν ανακοίνωσε το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας,

δηλώνοντας χαρακτηριστικά«Και όσον αφορά τον ακριβή χρόνο της εκτόξευσης, αυτό θα αποφασιστεί από τους ανωτέρους μου».

Σύμφωνα με τις περιφερειακές δυνάμεις, η εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου, η οποία αναμένεται από την Πέμπτη μέχρι την επόμενη Δευτέρα αποτελεί μια δοκιμή μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ρωσία από την πλευρά της, κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα, ότι η εκτόξευση του πυραύλου περιφρονεί την απόφαση 1874, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία καλεί τη χώρα να «τερματίσει όλες τις εκτοξεύσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται τεχνολογίες βαλλιστικών πυραύλων, είτε είναι στρατιωτικοί πύραυλοι ή πύραυλοι για ειρηνικούς σκοπούς».

«Πρέπει να αναζητήσουμε μια πολιτικό-διπλωματική λύση για την κρίση αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτοιμη, Κορέα,etoimi, korea