Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2024 αύξηση: Κατατέθηκε η τροπολογία

Σε 500€ αύξηση, προβλέπεται από την κυβέρνηση, όσον αφορά το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, ένα επίδομα που ανακουφίζει σημαντικά, τους φοιτητές για τις οικογένειες τους. Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας, 4 Μαρτίου κατατέθηκε, η κυβερνητική τροπολογία, για την αύξηση κατά 500€ του επιδόματος  στέγασης για φοιτητές.

Σύμφωνα με την κυβερνητική διάταξη, το ύψος του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος για τους δικαιούχους φοιτητές

που σπουδάζουν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, διαμορφώνεται σε 2.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ισχύει μέχρι σήμερα. Σε περίπτωση συγκατοίκησης του δικαιούχου φοιτητή με άλλον φοιτητή, το ποσό αυξάνεται σε 2.500 ευρώ από 2.000 ευρώ. Επίσης σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η πρόσθετη δαπάνη για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, ανέρχεται σε 15,4 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να εισαχθεί στην ολομέλεια την Τετάρτη, προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα 2024 είναι:Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού. Για την είσοδό στην ηλεκτρονική εφαρμογή του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτητής) θα χρησιμοποιήσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password).Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν είναι το ίδιο με το επίδομα ΙΚΥ. Πριν γίνει οποιαδήποτε αίτηση, βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει η φορολογική δήλωση.Δικαιούχοι του φοιτητικού επιδόματος είναι οι ορφανοί από τους δύο γονείς ή έχουν οικογένεια που μένει στο εξωτερικό ή είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, ή είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη. Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ.
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα