Γέμισε διαρρηκτικά εργαλεία η Αθηνών – Σουνίου!

Διαρρηκτικά εργαλεία γέμισε η … λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, όταν στη διάρκεια καταδίωξης, τρεις ύποπτοι Ρομά για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, άνοιξαν τα παράθυρα και…ξεφορτώνονταν ένα ένα τα εργαλεία που τους ενοχοποιούσαν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο των μελών της συμμορίας, διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σ αυτό δύο ανήλικοι κι ένας 25χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν. Οι ίδιοι αστυνομικοί, ξαναέκαναν τη διαδρομή της καταδίωξης και μάζεψαν από

το οδόστρωμα όλα τα διαρρηκτικά εργαλεία που ρίχτηκαν από το αυτοκίνητο και τα οποία προστέθηκαν σε άλλα που βρέθηκαν στο εσωτερικό του. Είναι στοιχεία από την εξάρθρωση  από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής,  ομάδας, που δρούσε σε Λαύριο, Κερατέα και Κορωπί, διαπράττοντας αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας. Οι τρεις, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες,  στον οικισμό Λεγραινά Λαυρεωτικής την ώρα ακριβώς που διέφευγαν από σπίτι που είχαν διαρρήξει.

Πώς περιγράφει η ίδια η Αστυνομία τον εντοπισμό των τριών, αλλά και όσα ακολούθησαν καθώς πάτησαν γκάζι να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, που τους ακολουθούσαν: «Περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρεωτικής», τονίζει η Αστυνομία  «τους κάλεσαν σε έλεγχο, ωστόσο επιβιβάστηκαν σε όχημα και απομακρύνθηκαν. Ακολούθησε καταδίωξη με επακόλουθο την ακινητοποίηση του οχήματος των δραστών στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Στη διαδρομή που το όχημα καταδιώκονταν οι επιβαίνοντες απέρριπταν στο οδόστρωμα διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία περισυλλέχθηκαν   και κατασχέθηκαν από κοινού με έτερα που βρέθηκαν κατά τον έλεγχο του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Από τον Οκτώβριο

Στη συνέχεια οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής όπου ταυτοποιήθηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές  από τον Οκτώβριο του 2023».

Ως προς τον τρόπο δράσης των ανηλίκων και του 25χρονου, αναφέρει η Αστυνομία: «Τα μέλη, με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, στοχοποιώντας οικίες, εταιρείες, καταστήματα και διάφορα είδη οχημάτων, παραβιάζοντας και αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα. Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών με το παράνομο όφελος που αποκόμισαν να ξεπερνά τις 121.000 ευρώ. Εχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα