Για κοινό στρατό πιέζουν οι χώρες της ανατολικής ευρώπης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή οι ηγέτες των χωρών της ανατολικής Ευρώπης με την Γερμανίδα Καγκελάριο στη Βαρσοβία, εξέφρασαν το αίτημά τους για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, μετά από τη συνάντηση δήλωσε: «Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια, ξεκινώντας με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τσέχος πρωθυπουργός λέγοντας: «θα πρέπει να

ξεκινήσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, από τη μεριά της τόνισε ότι η ασφάλεια είναι ένα θεμελιώδες ζήτημα, στο οποίο μπορούν να γίνουν περισσότερα.

Η συνάντηση των ηγετών της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας της Τσεχίας της Πολωνίας και της Γερμανίας, έλαβε χώρα ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής στις 16 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα, η οποία θα ασχοληθεί με το μέλλον της ΕΕ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Brexit και προσφυγικό στην ατζέντα

“Το Brexit αποτελεί κρίσιμο σημείο στην ιστορία της ΕΕ και γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τις κινήσεις μας” δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ. .
Από την ατζέντα της συνάντησης, δεν θα μπορούσε να λείπει το προσφυγικό, καθώς η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες βάσει ποσοστώσεων, έχοντας δεχτεί τις επικρίσεις της καγκελαρίου.

Το άρθρο Για κοινό στρατό πιέζουν οι χώρες της ανατολικής ευρώπης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα