Η ατάκα του «ετοιμοπόλεμου» Παπανικολάου με το …καλημέρα για Παναθηναϊκό (photos)

Παρά το κουραστικό ταξίδι, ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε στην Ελλάδα εμφανώς ευδιάθετος Ολυμπιακού και δήλωσε έτοιμος να… πολεμήσει για να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο 25χρονος διεθνής άσος, «προσγειώθηκε» στο «Ελ.Βενιζέλος» από το Ντένβερ μέσω Φρανκφούρτηςκαι στις πρώτες του δηλώσεις, ανέφερε:

«Σημασία έχει το από εδώ και πέρα. Πάντα είναι όμορφο να γυρνάς σε γνώριμα λημέρια.

Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά. Προς το παρόν ξεκούραση από το μεγάλο ταξίδι. Μέσα από το πρόγραμμα της ομάδας θέλω να βρω τον εαυτό μου και να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Όπως είπα, δεν υπάρχει λόγος για πολλά λόγια. Είναι η ώρα για δουλειά. Έχω πολύ δρόμο να καλύψω για να προσαρμοστώ στην ομάδα και να μπω στο σύστημα. Τα παιδιά από την αρχή της σεζόν παλεύουν για να έχουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει κι εγώ να δουλέψω για να είμαι εντάξει απέναντι σε αυτά και την ομάδα. Όλα είναι στο χέρι του προπονητή, αυτός αποφασίζει για το πότε θα μπω με την ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη Δευτέρα, δήλωσε: «Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό»! Ο Παπανικολάου μάλλον θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο με το …καλημέρα για αυτό το παιχνίδι και περιμένει το «οκ» από τον Σφαιρόπουλο.

Για την απόφασή του να επιστρέψει, είπε: «Πάντα ζυγίζεις τα δεδομένα. Αλίμονο όμως, να έχω θέμα να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Σίγουρα το παρελθόν και όσα έζησα με την ομάδα με έκαναν να θέλω να γυρίσω», ενώ για το γεγονός πως πλέον θα φορά το Νο25 (αντί για το Νο16) σχολίασε: «Ένας αριθμός είναι, τίποτα άλλο. Τώρα έχω το Νο25. Κι εγώ ακόμη με είχα συνηθίσει με το άλλο νούμερο, αλλά δεν σημαίνει κάτι».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην ισοφαρίσει την προσφορά του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Η Μπαρτσελόνα έδειξε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι, έδειξε πόσο σέβεται τον αθλητή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα που σεβάστηκαν την επιλογή μου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την κίνησή τους να αποδεχθούν ότι ήθελα να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Έδειξαν ήθος. Σημασία πλέον έχει ότι βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι το καλύτερο», ενώ για το αν έχει στο μυαλό του ότι έκλεισε ο κύκλος του ΝΒΑ για εκείνον, σημείωσε: «Δεν έχει κλείσει κάτι για μένα. Κοιτάω το παρόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα