Καιρός: Συννεφιά και βροχές – Ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος

Τα σύννεφα θα είναι σήμερα Τρίτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά, οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην

Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες βροχές και χιονιά στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί 4 στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 εως12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το απόγευμα στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα βόρεια 3 με 5, ενώ στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα