Καταπολεμήστε την χοληστερίνη με 8 θαυματουργά βότανα

Μειώστε την χοληστερίνη με έναν εντελώς φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας 8 θαυματουργά βότανα τα οποία χρησιμοποιούνται παγκοσμίως εδώ και χιλιετίες.

Πρόκειται για το δυόσμο, την κανέλα, τον κρόκο Κοζάνης, το μελισσόχορτο, την πικραλίδα, την πιπερόριζα (Ginger), το πράσινο τσάι και φυσικά το σκόρδο τα οποία αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα λιπαρά οξέα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δυόσμος: Είναι ένα σπουδαίο αρωματικό φυτό για τους αρχαίους Αιγύπτιους, Έλληνες και Ρωμαίους! Είτε σαν έγχυμα, σαν αφέψημα, σαν αιθέριο

λάδι βοηθά όσους υποφέρουν από την χολή, έχουν άγχος και ταχυκαρδίες.

Κανέλα: Έχει καταγωγή από την Κεϋλάνη, τις Ανατολικές Ινδίες και την Μαδαγασκάρη θεωρείται δώρο των θεών στους ανθρώπους… Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου, την LDL χοληστερίνη, είναι πηγή μαγνησίου και σιδήρου και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Κρόκος Κοζάνης: Είναι ευεργετικό για το καρδιακό σύστημα. Το αφέψημα του χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βρογχικών και πνευματικών παθήσεων.

Μελισσόχορτο: Προσελκύει τις μέλισσες έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση… Το αρωματικό του αιθέριο έλαιο σκοτώνει γρήγορα τον έρπητα και τους μύκητες. Είναι τονωτικό για την καρδιά και το κυκλοφοριακό σύστημα, τον εγκέφαλο, τη μελαγχολία και τις νευρασθένειες.

Πικραλίδα: Βοηθά στον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση της χοληστερίνης. Θεωρείται πως καθαρίζει το αίμα και σημαίνει αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Για το αφέψημα, μουλιάστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξερά φύλλα πικραλίδας σε βραστό νερό. Πίνετε τρεις φορές την ημέρα ή κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Πιπερόριζα (αγγλιστί Ginger): Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Mειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση. Δρα άμεσα σε περίπτωση ναυτίας, δυσπεψίας, ιγμορίτιδας ή πυρετού. Bάλτε σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, 1 κουταλάκι Ginger σε σκόνη, 2-3 σταγόνες λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Αφήστε το 3-4 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το.

Πράσινο τσάι: Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, οι κατεχίνες,συμβάλλουν στην καλή κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του οισοφάγου και έχουν διουρητικές ιδιότητες.

Σκόρδο: Από την αρχαιότητα το σκόρδο και το κρεμμύδι ήταν και παραμένουν ισχυρά φάρμακα ενάντια στους θρόμβους του αίματος, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και προστατεύουν από λοιμώξεις.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι για την ενημέρωση σας και δεν υποκαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Για οποιαδήποτε ιατρική, θεραπευτική ή/και προληπτική χρήση, συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα