Κυριακή Γρίβα μητέρα: Μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο λόγω προθέσεων να αυτοκτονήσει

Στο ψυχιατρείο οδηγήθηκε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, καθώς υπάρχει φόβος πως θα κάνει κακό στον εαυτό της, αποκάλυψε τη Δευτέρα 13 Μαΐου, η δικηγόρος της, Έλενα Τζούλη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό». «Η κατάσταση της μητέρας της Κυριακής επιδεινώθηκε μετά το μνημόσυνο λέγοντας ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της», επεσήμανε η δικηγόρος, ενώ πρόσθεσε πως η μητέρα της ανέφερε ότι εύχεται να επιστρέψει καλύτερα. Η δικηγόρος συνάντησε της κα. Γρίβα τελευταία

φορά την Παρασκευή 10 Μαΐου, όταν της ανέφερε πως θα πάει στο ψυχιατρείο για νοσηλεία καθώς «το μόνο που θα κάνουν είναι να απαλύνουν τον πόνο μου». Σημειώνεται ότι η επικοινωνία με ψυχίατρο έγινε με πρωτοβουλία της ίδιας της δικηγόρου.

«Έχει περάσει ενάμισης μήνας από αυτή την αποτρόπαια πράξη και όσον αφορά την απόδοση δικαιοσύνης επ’ αυτής, δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Αυτό έχει στην κυριολεξία απελπίσει την κ. Γρίβα. Την Παρασκευή με κάλεσε να μιλήσουμε κι αφού βεβαιώθηκε ότι δεν μας ακούει κανείς, μου εξομολογήθηκε ότι είχε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Ήταν αποφασισμένη και συνειδητοποιημένη και μου έλεγε την ανατριχιαστική φράση “Θέλω να πάω να βρω την ψυχή της κόρης μου”. Προχώρησα αμέσως σε ενημέρωση του ψυχιάτρου ο οποίος την παρακολουθεί, εκείνος διέγνωσε επίσημα αυτοκτονικό ιδεασμό με σκέψεις λυτρωτικής αυτοκτονίας και η μάνα αυτή έλαβε το δρόμο προς τη νοσηλεία για να βοηθηθεί» υπογράμμισε η δικηγόρος.

Οργή από την οικογένεια

«Όταν της είπα ότι θα το έκανα, μου είπε “Αφού μου ζητάς εσύ να νοσηλευτώ θα πάω, δεν υπόσχομαι όμως τίποτα σχετικά με το τι θα κάνω μετά, αν δεν καταφέρω να ορθοποδήσω, όπως φοβάμαι. Το μόνο που θα καταφέρουν εκεί είναι να απαλύνουν λίγο τον πόνο μου”. Να σας πω, εξάλλου, ότι ενημερώθηκε και παρενέβη για τη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών, ακόμα και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης» συμπλήρωσε. Όσον αφορά την πρόοδο της υπόθεσης, η κα Τζούλη σημείωσε ότι η οικογένεια θα επιδιώξει την σοβαρότερη δυνατή τιμωρία του δράστη και τον καταλογισμό υπαιτιοτήτων σε πληθώρα αρμόδιων προσώπων και όχι μόνο στους 5 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν με το συμβάν τη μοιραία νύχτα.

Σχετικά με την αγανάκτηση της οικογένειας μίλησε και η δικηγόρος του πατέρα της Κυριακής, Ελένη Μαζαράκη, η οποία ανέφερε πως «ο δολοφόνος έτυχε προστασίας από το κράτος», κάτι που δεν συνέβη με την κοπέλα. Η κα. Μαζαράκη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου ανέφερε πως η οικογένεια έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την αμέλεια των αστυνομικών από τις 18 Απριλίου. «Υπάρχει οργή και θυμός από την πλευρά της οικογένειας. Ο πατέρας της Κυριακής είναι θυμωμένος, θέλει να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Υπάρχει μία εκκρεμούσα ποινική διαδικασία για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Έκαστος, ανάλογα με τις νομικές διατάξεις που υπάρχουν και τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που είχαν, υπάρχουν και τα αντίστοιχα αδικήματα, τα οποία είναι σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα