Λεβαντόφσκι Μπαρτσελόνα – συνέντευξη: Ποιους θεωρεί τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο;

Τους δύο καλύτερους παίκτες στον κόσμο κατονόμασε o πολύπειρος στράικερ της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη BILD. Ο Πολωνός επιθετικός έδωσε τους δύο τίτλους στον Γάλλο σούπερ σταρ της Παρί, Κιλιάν Μπαπέ και στον Άγγλο νεαρό άσο της Ρεάλ Μαδριτης Τζούντ Μπέλινγκχαμ.«Είναι δύσκολο να το πούμε ακόμα γιατί έχουμε μπροστά μας το Euro και καθοριστικά παιχνίδια στο Champions League.

Αλλά αυτή τη στιγμή, ο Μπαπέ και ο Μπέλινγκχαμ είναι οι πιο εξαιρετικοί παίκτες στον κόσμο», ήταν τα λόγια του διεθνούς Πολωνού που καταγράφει φέτος 20 γκολ και εννέα ασίστ σε 43 παιχνίδια. Ο «Λέβα» διάγει μια μέτρια σεζόν για τα δικά του δεδομένα ωστόσο υπάρχουν κάποιες φορές που θυμίζει στο κοινό τον πραγματικό του εαυτό. Την ποιότητα και το πηγαίο ταλέντο του όταν βρίσκεται με τη μπάλα στο κουτί. Τα χρόνια πέρασαν και ο Πολωνός κατανοεί πως ναι μεν μπορεί να συγκαταλέγεται στους καλύτερους αλλά όχι στους κορυφαίους της εποχής.

Ο 35χρονος στην ίδια συνέντευξη έκλεισε τις φήμες περί αποχώρησης από την Μπάρτσα αυτό το καλοκαίρι, παρότι έχει άλλα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του. «Το να πω αντίο στην Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση. Νιώθω και πάλι καλά σωματικά τώρα. Είχα προβλήματα στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν το 2024. Όσο συνεχίζω να αισθάνομαι τόσο καλά όσο τώρα και παρατηρώ στην προπόνηση ότι κανείς δεν με ξεπερνάει, θέλω να συνεχίσω να παίζω. Σήμερα λέω ότι αυτό θα συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια. Μόνο όταν παρατηρήσω ότι δεν είμαι πλέον σωματικά στο κορυφαίο επίπεδο και πονάω, θα άρχιζα να το σκέφτομαι. Δεν είναι όμως, έτσι τα πράγματα» δήλωσε ο 35χρονος ποδοσφαιριστής. «Δεν έχω ασχοληθεί ούτε δευτερόλεπτο με τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ. Αυτό δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή. Κάποια στιγμή είναι αυτό που λέει η καρδιά μου και το κεφάλι μου. Όταν θα είμαι 38 ετών και θα έρθει ο πόνος, πρέπει να αναρωτηθώ: Θέλω να συνεχίσω; Αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι και να σχεδιάζω για τόσο μακριά. Προς το παρόν όμως, λέω ότι σίγουρα μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι το 2026».

Así fue el gol de tiro libre de Lewandowski, el segundo oficial desde que se fue Messi pic.twitter.com/qnYoar1fuu

— Culé GT (@Cule_GT) April 29, 2024

Μόνος «σήκωσε» το παιχνίδι με τη Βαλένθια

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στη Βαλένθια, στη χθεσινή αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά με ένα τρομερό χατ-τρικ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε τη νίκη με 4-2 και επέστρεψε στη 2η θέση της βαθμολογίας στην ισπανική “La Liga”. Παρότι άνοιξε το σκορ με τον Λόπεθ στο 22′, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο, αφού η Βαλένθια σκόραρε δις με τον Ντούρο (από απίθανο λάθος του Τερ Στέγκεν) και τον Πέπελου. Αμέσως μετά όμως έμεινε και με 10 παίκτες από την αποβολή Μαμαρντασβίλι, με αποτέλεσμα το έργο των Καταλανών να γίνει πιο εύκολο στο δεύτερο μέρος. Ο Λεβαντόφσκι βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο 50′ και στο 82′ και ολοκλήρωσε… μόνος του την ανατροπή για την Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας και ένα τρίτο γκολ με φοβερή εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις. Οι “μπλαουγκράνα” ανέβηκαν έτσι ξανά στη δεύτερη θέση της “La Liga”, με δύο βαθμούς περισσότερους από την Τζιρόνα, αλλά είναι ακόμη στο -11 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ 0-1 (29′ Γκιουλέρ)Λας Πάλμας – Ζιρόνα 0-2 (26′ Λόπεθ, 57′ πέν. Ντόβμπικ)Αλμερία – Χετάφε 1-3 (41′ Λοσάνο / 27′, 48′ Γκρίνγουντ, 61′ Μάτα)Αλαβές – Θέλτα 3-0 (48′ Σιμεόνε, 54′ Γκουρίδι, 86′ Μπεναβίδες)Ατλέτικο – Αθλέτικ 3-1 (15′ Ντε Πολ, 52′ Κορέα, 80′ Λίνο / 45′ Ν. Γουίλιαμς)Κάντιθ – Μαγιόρκα 1-1 (59′ άυτ. Μασκαρέλ / 12′ Μουρίτσι)Γρανάδα – Οσασούνα 3-0 (29′ Πελίστρι, 48′ Ουζούνι, 90+4′ Μπογέ)Βιγιαρεάλ – Ράγιο Βαγεκάνο 3-0 (18′, 74′ Σέρλοτ, 69′ Μοσκέρα)Μπέτις – Σεβίλλη 1-1 (38′ πέν. Ίσκο / 56′ Σάλας)Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 4-2 (22′ Φερμίν, 49′, 82′ 90+3′ Λεβαντόβσκι – 27′, 38′ πεν. Πεπέλου

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεβαντόφσκι Μπαρτσελόνα –, Ποιους,levantofski bartselona –, poious