Ληστεία στο Ναύπλιο: Τρόμος για οικογένεια – Με εγκεφαλικό ο ένας δράστης

Τρόμος για τα μέλη μιας οικογένειας, που βρέθηκαν όμηροι ληστών μέσα στο σπίτι τους στο Ναύπλιο, αλλά και δραματική κατάληξη για τον έναν από τους δράστες, ο οποίος, στη διάρκεια καταδίωξής του στους δρόμους της πόλης, σωριάστηκε λιπόθυμος, με πιθανότερο να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο! Είναι μόνο δύο από τα στοιχεία, που συνθέτουν μια ληστεία-θρίλερ με δράστες δύο Μαυροβούνιους, 32 και 38 χρόνων  και θύματα μέλη τριμελούς οικογένειας,  που διαμένει σε οικία του Ναυπλίου, που έζησαν πραγματικό  εφιάλτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκτός των δύο ανδρών από το Μαυροβούνιο,

η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες και σε 51χρονη Ελληνίδα, η οποία εντοπίστηκε στο Αργος και φέρεται να είναι αυτή που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τους δράστες στο σπίτι της οικογένειας να διαπράξουν τη  ληστρική εισβολή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, πρωινές ώρες,  η 51χρονη ημεδαπή μετέφερε με όχημα της, τον 32χρονο και τον 38χρονο, σε οικία στο Ναύπλιο Αργολίδας. Εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης, πρώτα για τον 54χρονο ιδιοκτήτη της οικίας, στον οποίο, οι δύο αλλοδαποί με την απειλή πιστολιού είχαν στήσει ενέδρα στην έξοδο του σπιτιού. Μόλις εκείνος βγήκε, οι δράστες, πετάχτηκαν μπροστά του και απειλώντας τον με το πιστόλι τον άρπαξαν και τον υποχρέωσαν με απειλές να ανοίξει και πάλι την πόρτα με τα κλειδιά του.

Ετσι, μπήκαν μαζί του στο σπίτι, όπου βρίσκονταν αμέριμνοι η σύζυγός του, 49χρόνων και ο 28χρονος γιος τους. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ της σκηνής που είδαν μπροστά τους, τους έδεσαν στα χέρια και ενώ ο ένας δράστης-και οι δύο με ακάλυπτα χαρακτηριστικά- τους κρατούσε ακίνητους ο άλλος ερεύνησε τους χώρους και άρπαξαν  το ποσό των 970 ευρώ. Όταν αντελήφθησαν ότι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα, διέφυγαν από το σπίτι. Τότε συνέβη κάτι απρόσμενο γι αυτούς. Ο 20χρονος γιος, αναφέρουν οι πληροφορίες, δεμένος πισθάγκωνα, με τα εσώρουχα όπως ήταν όταν τον αιφνιδίασαν οι δράστες, βγήκε στο δρόμο φωνάζοντας «ληστεία… ληστεία». Ο 32χρονος και ο 38χρονος, αναφέρει η Αστυνομία τράπηκαν σε φυγή αλλά εντοπίστηκαν εν τέλει  από αστυνομικούς που έφθαναν στο σημείο μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα περιοίκων.

Λιπόθυμος στον δρόμο

Βρήκαν, όμως, τον 38χρονο Μαυροβούνιο να είναι λιπόθυμος στο οδόστρωμα. Ο 32χρονος συνελήφθη, αφού είχε προλάβει να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων το πιστόλι, «ενώ ο 38χρονος», λέει η Αστυνομία «μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, λόγω παθολογικού προβλήματος». Πληροφορίες ανέφεραν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Λίγες ώρες αργότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, η 51χρονη, που μετέφερε τους δράστες στο σπίτι των θυμάτων και προφανώς οργάνωσε όλη την εισβολή,  εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή των 32χρονου και 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου, συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού), «tyre up», 4 κινητά τηλέφωνα, 2 καπέλα, πένσα και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Στην κατοχή της 51χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 605 ευρώ,  ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, καθώς από εδώ και πέρα θα ερευνηθεί η πλήρης δράση των αλλοδαπών αλλά και της 51χρονης, που συνελήφθη στοΑργος για εμπλοκή και σε άλλες παρόμοιες εισβολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα