Νέος πρόεδρος της UEFA ο Σλοβένος Τσέφεριν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Ο Σλοβένος, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA, όπως προέκυψε από τις εκλογές της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, που διεξήχθησαν σήμερα 14/9 στην Αθήνα. Ο 48χρονος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του, έλαβε 42 ψήφους, έναντι μόλις 13 που έλαβε

ο έτερος υποψήφιος, ο 68χρονος Ολλανδός, Μίκαελ φαν Πράαγκ, από τις 55 ομοσπονδίες που ψήφισαν στη διαδικασία. Ο Τσέφεριν παίρνει έτσι τη θέση του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος παύθηκε από την προεδρία τον περασμένο Μάιο, λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο της FIFA.

Ο Τσέφεριν, ο οποίος υποσχέθηκε διαφάνεια και αλλαγές στο champions league, τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του: «Σας ευχαριστώ για τη τεράστια υποστήριξη. Είναι τιμή και ευθύνη την ίδια στιγμή. Σημαίνει πολλά για μένα. Η οικογένειά μου και η Σλοβενία είναι περήφανη γι αυτό. Ελπίζω πως μια μέρα θα είστε περήφανοι και εσείς για μένα». Ο 48χρονος νέος πρόεδρος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Διετέλεσε επί χρόνια νομικός σύμβουλος της Ολύμπια Λιουμπλιάνας και στη συνέχεια μεταπήδησε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του, στην οποία εξελέγη πρόεδρος.

Στο μεταξύ, τυπική αποδείχθηκε η παρουσία του Γιώργου Γκιρτζίκη στο συνέδριο. Ο τέως πρόεδρος δεν συμμετείχε σε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς έχει κηρυχθεί έκπτωτος και την ομιλία εκ μέρους της ΕΠΟ και της χώρας που φιλοξενεί τις αρχαιρεσίες την έκανε ο Παυσανίας Παπανικολάου, ο οποίος μάλιστα ήταν και αυτός που ψήφισε για το νέο πρόεδρο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Το άρθρο Νέος πρόεδρος της UEFA ο Σλοβένος Τσέφεριν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα