Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τη συγκέντρωση των κιτρινόμαυρων έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας

Στο Καραϊσκάκη πρόκειται να διεξαχθεί το σημερινό ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής των play off της Super League 1, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την πρώτη, μέχρι στιγμής, ΑΕΚ, σε ένα ματς που θα κρίνει και την τελική της νίκη. Με αφορμή τον σημερινό αγώνα, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ

είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που θα μείνει η ομάδα, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Με εντολή της Αστυνομίας, όμως η συγκέντρωση απαγορεύτηκε, όπως και η μηχανοκίνητη συνοδεία της ομάδας από τους «κιτρινόμαυρους», προς το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η αστυνομία κάνει λόγο για κινδύνους της δημόσιας ασφάλειας όπως τη διατάραξη της «κοινωνικοοικονομικής» ζωής και της κυκλοφορίας των οχημάτων και για αυτό απαγορεύει τη συγκέντρωση των οπαδών, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν».

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 15-5-2024 και ώρα 17:00’ σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας όπου διαμένει η αθλητική αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας της «ΑΕΚ», από φιλάθλους του ανωτέρω αθλητικού σωματείου και από ώρα 08:00’ έως 21:00’ της 15-5-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με την ανωτέρω συνάθροιση καθώς και συνοδείας της αθλητικής αποστολής με μηχανοκίνητη πορεία προς το Γήπεδο «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιοφώντος- Θεαγένους, Γρ. Θεολόγου- Αν. Δημητρίου- Τέας- Διοχάρους- Μιχαλακοπούλου- Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου – Λ. Βασ. Σοφίας- Λ.Αμαλίας- Λ. Συγγρού- Λ. Ποσειδώνος.

Οι αποστολές των ομάδων

Με μερικές αλλαγές στη βασική σύσταση των ομάδων πρόκειται να διεξαχθεί το σημερινό ντέρμπι, όπως έχει ανακοινωθεί. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ για το ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής των play off της Super League, με μερικούς από τους βασικούς παίκτες να μένουν εκτός από την αποστολή των Πειραιωτών. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στην αποστολή του απέναντι στην ΑΕΚ τους Γιώργο Μασούρα, Βιθέντε Ιμπόρα και Φραν Ναβάρο, με τον Ισπανό τεχνικό να μην υπολογίζει και στον τιμωρημένο Παναγιώτη Ρέτσο. Εκτός παρέμειναν φυσικά και οι τραυματίες Ορτέγκα και Ρίτσαρντς. Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Βέζο, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Άμπι, Αποστολόπουλος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Μαρτίνς, Καμπράλ, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς.

Από την αποστολή της ΑΕΚ πρόκειται να απουσιάζει ο τραυματίας Πάολο Φερνάντες και ο τιμωρημένος Λάζαρο Ρότα. Ο Ματίας Αλμέιδα όπως συνηθίζει δεν ανακοίνωσε αποστολή, ωστόσο η απουσία του Ισπανού εξτρέμ και από την προπόνηση της Τρίτης (14/05/24) είχε ως αποτέλεσμα η απουσία του να θεωρείται δεδομένη. Εκτός αποστολής θα είναι ο Λάζαρος Ρότα που έχει συμπληρώσει κάρτες, με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρος της άμυνας των «κιτρινόμαυρων».

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα