Πατέρας αστυνομικού Καλαμαριά: «Δεν ξέρω γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο»

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της νέας γυναικοκτονίας που συνέβη σε διαμέρισμα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τρίτης (12/09), με δράστη και αυτόχειρα έναν 38χρονο αστυνομικό και θύμα τη 42χρονη εν διαστάσει σύζυγό του. Ο αστυνομικός είχε φύγει από το σπίτι του πατέρα του με την κυνηγετική του καραμπίνα και πήγε στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του, την οποία και πυροβόλησε θανάσιμα ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στον Alpha μίλησε ο

πατέρας του θύτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο γιος του «αγαπούσε υπερβολικά τη γυναίκα του». «Ήταν ένα παιδί που δεν ήξερε να πει όχι σε κανέναν. Ήταν ευπρόσδεκτος. Έας άνθρωπος καλοπροαίρετος, με πολλή αγάπη. Αγαπούσε υπερβολικά τη γυναίκα του». Σε ερώτηση «γιατί το έκανε», ο πατέρας του 38χρονου είπε στην εκπομπή «Super Κατερίνα»: «Δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, τίποτα απολύτως. Δεν μου είχε πει τίποτα. Έφυγε από το σπίτι μου να πάει στην υπηρεσία του, από κει και πέρα δεν ξέρω τι έγινε»

Το χρονικό

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο 38χρονος σκότωσε την γυναίκα στο διάδρομο της πολυκατοικίας έξω από την είσοδο του διαμερίσματος και αφού πρώτα είχαν φύγει τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 12 και 14 ετών, για το σχολείο με το σχολικό λεωφορείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης ανέβηκε στον 6ο όροφο, πυροβόλησε τη γυναίκα στο διάδρομο της πολυκατοικίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με την κυνηγετική καραμπίνα. Το όπλο με το οποίο σκότωσε τη 42χρονη, το κατείχε νόμιμα και το είχε πάρει από τον πατέρα του με την πρόφαση «να το γυαλίσει». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν προηγηθεί ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η πρώην σύζυγος του αστυνομικού, ο οποίος επέμενε «να τα βρουν».

Τα δύο παιδιά, την ώρα της δολοφονίας, βρίσκονταν στο σχολείο. Στο σημείο έσπευσαν παιδοψυχολόγοι της ΕΛΑΣ οι οποίοι προσπάθησαν να διαχειριστούν το πρώτο σοκ από τη γυναικοκτονία. Οι δύο γιοι βρίσκονται μαζί με τους γονείς της μητέρας τους, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το πού θα αποδοθεί η κηδεμονία τους.

Θα εξεταστεί, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ακόμη και το σενάριο φιλοξενίας σε κάποια δομή ψυχολογικής υποστήριξης μετά το τραγικό περιστατικό, που σημειώθηκε χθες το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατέρας, Καλαμαριά, Δεν,pateras, kalamaria, den