Πολάκης – Άδωνις Βουλή: Τριήμερο αντικυβερνητικό σόου

Ένταση εκτός ορίων στη Βουλή με αφορμή το θέμα της Novartis. Το σόου που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε με τη χθεσινή «κατάληψη» του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια. Προ διημέρου, προκλήθηκε άγριο επεισόδιο, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλου Πολάκη, που αναστάτωσε τη Βουλή και χρειάστηκε η επέμβαση βουλευτών, του Βασίλη Σπανάκη και του Νίκου Φίλη. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Πολάκης, στο καφενείο της βουλής, απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας του με απειλητικό ύφος «εμείς θα τα πούμε μεθαύριο την Τρίτη στον Αναπτυξιακό, να είσαι έτοιμος με τσίγκινο σωβρακάκι». «Να προσέχεις γιατί οι υποθέσεις όσο εύκολα αρχειοθετούνται τόσο εύκολα ανασύρονται από το αρχείο», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στην αρχειοθέτηση από την Δικαιοσύνη των φακέλων του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δ. Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis.

Ημέρα δεύτερη: Η κατάληψη της Βουλής

Χθες το σόου συνεχίστηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν ζήτησε το λόγο στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ωστόσο άρχισε να μιλά για την υπόθεση Novartis και να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, όπως είχε προαναγγείλει την προηγούμενη. Παρά τις επιπλήξεις από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου, εκείνος δεν σταμάτησε, ούτε όταν του έκλεισαν το μικρόφωνο. Μάλιστα παρέμεινε για μία ώρα στο βήμα, ακίνητος ή τηλεφωνώντας! Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση.

Στόχος του κ. Πολάκη ήταν όχι να μιλήσει για τον υπό συζήτηση Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά να απευθυνθεί εκ νέου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για την υπόθεση της Novartis και να αμφισβητήσει ευθέως την απόφαση των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, λέγοντας, από το βήμα της Βουλής, πως «η αρχειοθέτηση δεν είναι αθώωση».

Ημέρα τρίτη: Η τοποθέτηση Τασούλα ηρέμησε τα πνεύματα

Στην σημερινή συζήτηση ο πρόεδρος της Βουλής παρέπεμψε, μετά από έντονη αντιπαράθεση, τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο αποκάλσε «καταληψία», στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, «για να εξηγήσει τα όσα είπε και έκανε χθες βράδυ από το βήμα της Ολομέλειας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον κ. Πολάκη, για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

Τασούλας: «Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Bουλή»

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ξεκίνησε τη σημερινή συζήτηση σε έντονο τόνο και σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη μίλησε για ακτιβιστική πράξη, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρθηκε σαν καταληψίας της Βουλής.

«Η χθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου ήταν αποκαρδιωτική, απέναντι σε αυτό περιμένει ο ελληνικός λαός. Η Βουλή δεν είναι ένας οποιοδήποτε χώρος, όπου παίρνουμε τον λόγο για να πούμε οτιδήποτε και να κάνουμε ότι θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά. «Η διεξαγωγή των συζητήσεων», τόνισε ο κ. Τασούλας, «γίνεται με βάση τον Κανονισμό. Αυτός ο Κανονισμός που μας προφυλάσσει από το να γίνουμε ένα Σώμα από σχολιαστές σε ένα πάρκο του Λονδίνου, όπου μιλάει όποιος θέλει και λέει ό,τι θέλει. Αυτός ο Κανονισμός εξασφαλίζει την απρόσκοπτη διεξαγωγή της απεριόριστης ελευθερίας των βουλευτών».

Η τελική ευθύνη για τη διεξαγωγή των συζητήσεων ανήκει στο προεδρείο της Βουλής που είναι διακομματικό, υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε ότι υπάρχει ειδικό άρθρο στον Κανονισμό που αναφέρει ότι οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου. Όταν οι βουλευτές αισθάνονται ότι αδικούνται, παρατήρησε ο κ. Τασούλας, «ο Κανονισμός προβλέπει ότι αυτό λύνεται είτε με συνέχιση του διαλόγου είτε με έγερση παρεμπίπτοντος ζητήματος είτε με πρόταση μομφής ή στο να οδηγηθεί το θέμα στην ΔτΠ, είτε, είτε…» Όμως «αυτό που δεν προβλέπεται είναι η κατάληψη του βήματος», «με αυτοδικία και ακτιβισμό» και όλα στη Βουλή λύνονται με την αρχή της πλειοψηφίας.

«Αυτή είναι το τελικό καταφύγιο, με την πλειοψηφία λύνονται όλα τα θέματα. Δεν μπορούμε, εδώ στη Βουλή, με ενέργειες ακτιβισμού να ανατρέψουμε την αρχή της πλειοψηφίας. Την πλειοψηφία, την αλλάζει κάποιος που εκπροσωπούμε εμείς εδώ μέσα. Την πλειοψηφία την αλλάζει ο ελληνικός λαός, κανείς άλλος. Δεν μπορούμε εμείς, εδώ πέρα, το τελικό καταφύγιο επίλυσης των διαφορών -που είναι η αρχή της πλειοψηφίας- να το αντικαταστήσουμε με άλλες μεθοδεύσεις. Γιατί, οι άλλες μεθοδεύσεις μαρτυρούν προθέσεις αντιδημοκρατικές, αμαυρώνουν την εικόνα του Κοινοβουλίου και το διασύρουν».

Ο κ. Τασούλας διερωτήθηκε,

«Τι θέλατε να γίνει, εάν ένας βουλευτής δεν κατεβαίνει από το βήμα, να τον σέρνουν για να διασυρθεί και στην Ελλάδα και στο παγκόσμιο κοινό η Βουλή; Είναι εικόνα αυτή; Δεν γίνεται διαφορετικά, εάν η πλειοψηφία δεν ικανοποιεί, αυτό που θα την αλλάξει δεν είναι ο αντιπρόσωπος εδώ του λαού, αλλά ο λαός όταν έρθει η ώρα». Και σημείωσε: «το καταφύγιο της πλειοψηφίας μπορεί να μην αρέσει σε εκείνους που δεν ανήκουν στην πλειοψηφία», αλλά «δεν μπορεί όταν έχεις την πλειοψηφία να σου αρέσει και όταν δεν την έχεις να μην σου αρέσει και να εκφράζεσαι με απαρέσκεια για αυτήν».

Και κατέληξε: «έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείτε τις πράξεις του προεδρείου εσφαλμένες, έχετε κάθε δικαίωμα να τις προσβάλλετε, να τις κρίνετε και να τις επικρίνετε, αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και να νομίζετε ότι με μεθόδους αυτοδικίας και με μεθόδους που διασύρουν την εικόνα του κοινοβουλίου να διορθώνεται αυτό που εσείς θωρείτε ότι έγινε λάθος».  Αμέσως μετά ο πρόεδρος τα Βουλής έδωσε τον λόγο στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

Ραγκούσης: Πραξικόπημα της βουλής να διακόψει τον Πολάκη

Πρώτος τον λόγο πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης. «Οφείλω να ξεκινήσω απευθυνόμενος στον Πρόεδρο εκφράζοντας την βαθύτατη λύπη μας γιατί επιλέξατε σε αυτή την ιδιαίτερη καθοριστική στιγμή για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία στην Ελλάδα καταφεύγοντας σε δύο τακτικές που δεν σας αρμόζουν προφανώς πρωτίστως θεσμικά και προσωπικά», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «Πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να αφαιρέσει το λόγο βουλευτή επειδή διαφωνούσε μαζί του» και επικέντρωσε τα πυρά του στο θέμα της Novartis: «Ηταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης μιλώντας για τη Novartis έχοντας απέναντί του έναν υπουργό που κουνούσε το δάχτυλο όλο το προηγούμενο διάστημα; Είναι άσχετη η Novartis με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο; Είναι απολύτως σχετικό ζήτημα.

Εάν η υπόθεση Novartis δεν είναι συναφές με το νομοσχέδιό σας δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο συναφές. Η Novartis είναι ένα σκάνδαλο απο΄τα πιο ακραία για την ανηθικότητά σας. Εγινε μέσα στα Μνημόνια. Με τις παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα των καρκινοπαθών», είπε. «Υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης βασικών λειτουργών, τρομοκρατούνται δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς. Τρομοκρατήστε τον τρομοκράτη, όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε και να νομίζετε ότι μπορείτε να παραβιάσετε το Σύνταγμα. Είστε γελασμένοι γιατί σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας υπάρχει πάντα ένα όριο, το οποίο έχετε ξεπεράσει», κατέληξε.

Τασούλας: Με το ζόρι κόλαση τη βουλή και τη χώρα δεν θα την κάνετε

«Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή ούτε η χώρα. Το πολύ να βραχνιάσετε αλλά κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση που καταλόγισε στο προεδρείο της Βουλής, αντιθεσμική και αντιδημοκρατική πρακτική απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη. «Το μικρόφωνο στον κ. Πολάκη έκλεισε με απόφαση του προεδρείου. Η άμυνα σε αυτή την απόφαση, δίκαιη η άδικη, δεν είναι η κατάληψη του βήματος της Βουλής. Είναι η δημοκρατική άμυνα και όχι η τρομοκρατική άμυνα. Ποιος σας είπε ότι η κατάληψη του βήματος της Βουλής είναι πράξη που δεν συνιστά τρομοκρατία και βαθιά προσβολή της έννοιας του κοινοβουλευτισμού;» σημείωσε ο κ. Τασούλας.

«Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με αναφορές σε βαριές σκληρές φράσεις του παρελθόντος, που νομίζαμε ότι είχαν ξεχαστεί, ούτε επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με “χίλια τάχα και δήθεν” και απαράδεκτες συμπεριφορές και πρακτικές, θα έχουν εφαρμογή στο σήμερα. Γιατί σήμερα έχουμε ένα κράτος δικαίου και την δημοκρατική λειτουργία όλων των θεσμών της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

Βρούτσης: Τέτοια γεγονότα, είναι απαράδεκτα, μας προσβάλουν όλους

Ακολούθως για τη ΝΔ το λόγο πήρε ο Γιάννης Βρούτσης. «Η χθεσινή εικόνα του κοινοβουλίου ήταν απλώς κάτι αποκαρδιωτικό, αποκρουστικό, όχι. Ηταν απαράδεκτο. Ηταν κάτι που μας προσβάλει όλους. Οι πολίτες νιώθουν αποτροπιασμό για την κοινοβουλευτική λειτουργία. Πολλές φορές νιώθουμε ότι αδικούμαστε, αλλά υπάρχουν όπλα να αντιδράσουν οι βουλευτές βάσει του κανονισμού. Η κατάληψη της Βουλής κ.Πολάκη ξεφεύγει από τα ήθη του κοινοβουλευτισμού. Πρέπει να καταδικαστεί. Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι αδικείται υπάρχει πλαίσιο που μπορεί να αντιδράσει αυτός που θεωρεί ότι αδικείται. Αυτό που συνέβη χθες μας πρόσβαλε όλους. Η εικόνα ήταν αποκρουστική. Τέτοιες εικόνες να μην επαναληφθούν ποτέ».

Λιακούλη, ΚΙΝΑΛ: Το δίπολο δημιουργεί αυτή την αποκρουστική εικόνα

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της γραμμ. της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, η οποία κράτησε ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν πήρε θέση για το θέμα της Novartis, παρότι αφορά και κορυφαία στελέχη του κόμματός της (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης). «Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τα γεγονότα της χθεσινής βραδιάς αλλά δεν θα μείνω σε αυτό. Σας καταγγέλλουμε για τη μεθοδευμένη πόλωση που επιχειρείτε. Είναι στόχος σας να πολώσετε και να συσπειρώσετε τα ακροατήριά σας. Είστε κατώτεροι των περιστάσεων και του χρέους σας. Η εικόνα είναι τραγική στο κοινοβούλιο. Μοιραία αντανακλώνται όλα αυτά και στη δική μας παράταξη και στο πολιτικό σύστημα και στην αποκρουστική εικόνα που έχετε δημιουργήσει, το δίπολό σας.

Είστε εσείς οι δυο οι εκπρόσωποι του Αντε Ρε και Ασε ρε, ο ένας φωνάζει Αλήτες και ο άλλος Προδότες. Φέρατε ξανά το πεζοδρόμιο στο προσκήνιο. Στο χώρο που είναι κυρίαρχα παιδευτικός για τους πολίτες. Το έργο να παίζεται μόνο. Η τοξικότητα έχει κατακλύσει το κοινοβούλιο. Δύο στρατοί όρθιοι, με το κοινοβούλιο να γεμίζει με ιαχές και τα social media να σας γλεντάνε. Δεν φτάνει που γίνονται εδώ μέσα αλλά γίνονται και συνέχειες του σήριαλ στο εντευκτήριο για παράδειγμα. Η χθεσινή αντιπαράθεση ήταν από τις πολύ άτυχες δύσκολες στιγμές της κοινοβουλευτικής πρακτικής. Καταδικαστέα σε όλες της τις φάσεις και τις εκφάνσεις και εμείς λέμε ότι αυτή η απίστευτη εικόνα θα έπρεπε με αίσθηση αυτοσυγκράτησης να αφαιρεθεί η εικόνα. Στο ζύγι θα πρέπει να μπαίνει πάντα το τι είναι πιο σημαντικό. Να κερδίσουμε τις εντυπώσεις ή να δημιουργήσουμε μια αποκρουστική εικόνα;».

Τασούλας: Η τρομοκρατία δεν τρομοκρατείται, τιμωρείται και φυλακίζεται

Αμέσως μετά την γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιαγκούλη, ο κ. Τασούλας τοποθετήθηκε ξανά αναφορικά με τα όσα είπε περί τρομοκρατίας ο Γιάννης Ραγκούσης «Τρομοκρατία είναι να βάζεις βόμβες σε σπίτια, να σπάς με ρόπαλα περιουσίες. Η τρομοκρατία δεν τρομοκρατείται, τιμωρείται και φυλακίζεται», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος, εμμέσως, στην σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά της «Αττικής Οδού», με βαριοπούλες, αλλά και στην επίθεση αγνώστων στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών, Βασίλη Δούμα.

Οικονόμου: Καλέσατε κύριε Ραγκούση τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν

Σύντομη παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και απάντησε στα όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης περί τρομοκρατίας στην τοποθέτηση του. Ο κ.Οικονόμου είπε «αυτό που παρακολουθήσαμε και στην πρόταση δυσπιστίας είναι μία μεθοδική και μεθοδευμένη προσπάθεια να μας γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα παρελθόν διχασμού. Να μηδενίζουν και να καταστροφολογούν. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να ακολουθήσουμε τον κ. Ραγκούση».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «καλέσατε κύριε Ραγκούση τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν επικαλούμενος μία φράση που είχε ειπωθεί πριν 60 χρόνια. Σήμερα έγιναν 4 αντιδημοκρατικές, φασιστικές επιθέσεις με γκαζάκια, σε σπίτι δημοσιογράφου, αστυνομικού. Φασίστες εγκληματίες τραμπούκοι. Πήγε ο Ρουβίκωνας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Αττική Οδό. Η ΝΔ είναι παράταξη που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος από την τρομοκρατία και είναι επικίνδυνο να φλερτάρετε με τέτοιου είδους φασιστικές πολιτικές. Η Ελλάδα αλλάζει, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε, η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις, ανοίγει νέες δουλειές. Μία Ελλάδα που τα πανεπιστήμια λειτουργούν. Επειδή δεν ξέρετε τι να κάνετε σε αυτή την Ελλάδα και γι αυτό λασπολογείτε».

Η απάντηση Πολάκη μετά το χθεσινό σόου

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρέθηκε ο Παύλος Πολάκης, στον απόηχο του χθεσινού σόου. «Μιλούσε πάνω μου ο προεδρεύων της βουλής [Χ. Αθανασίου] την ώρα που ξεκίναγα να λέω και να απαντώ στις προκλήσεις του κ. Γεωργιάδη. Μιλούσε πάνω μου, μού έκανε μομφή και σταμάτησε τη διαδικασία. Δεν έδωσε το λόγο σε κάποιον άλλον ομιλητή. Διέκοψε τη διαδικασία και είπε περιμένουμε τον κ. Τασούλα να κάνει μομφή. Και εγώ περίμενα εδώ, δεν έκανα καμία κατάληψη. Ο κ. Γεωργιάδης διέκοψε τη διαδικασία. Εχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα που πήγε να γίνει χθες», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ περίμενα εσάς για να μου βάλετε μομφή και να συνεχίσω. Ο κ. Γεωργιάδης στη συζήτηση για την πρόταση μομφής αφιέρωσε την ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξή του. Απαντώ. Δεν σας ζητήσουμε συγγνώμη ποτέ. Γιατί οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές άρα όλες κρίνονται. Ο,τι έκανε σε όλους έκανε και στη Νοvartis. Το 2012 η εταιρεία Νοvartis από τη δαπάνη της για τα ιδιωτικά φαρμακεία η εταιρεία πήρε 157 εκατ. ευρώ. η Pfizer 147. Το 2014 η novartis πήρε 145 η Pfizer 78 η astrazeneca 82 από 131. Πώς έγινε αυτό; Από τις υπουργικές αποφάσεις τιμολόγησης που προφύλαξαν τη Novartis. Η Novartis για αυτά τα φάρμακα το 2013 έδωσε 130 εκατ. ευρώ και εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία Merck πούλησε 50 και εισέπραξε 28. Μόνο η Roche από 71 πήρε 86», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Γεωργιάδης: Με τον κ.Πολάκη θα τα πούμε στο δικαστήριο, του καταθέτω αγωγή

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στη συνέχεια ανέβηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης και έκανε γνωστό πως θα καταθέσει αγωγή στον Παύλο Πολάκη. Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από αυτά που λέει ο Παύλος Πολάκης.«Πάντα η άποψη μου για τη Βουλή είναι ότι είναι χώρος δημόσιου διαλόγου και συγκρούσεων. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από αυτά που λέει ο κ.Πολάκης. Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα η πράξη αρχειοθέτησης, όπως γνωρίζετε περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν την δίνει η δικαιοσύνη. Αρα αυτό που ζητήσατε κύριε Ραγκούση να κάνει η δικαιοσύνη θα ήταν παράνομο. Την καταθέτω λοιπόν στην Βουλή των Ελλήνων γιατί υποτίθεται ότι είχα να κρύψω κάτι. Εξετάζει τα πάντα και καταλήγει ότι όχι μόνο δεν ωφέλησα τη Novartis, αλλά την έχω βλάψει. Είπατε κύριε Ραγκούση ότι σαν ενδιαφέρει το κράτος δικαίου πως λύνεται με τσίγκινα σωβρακάκια ή με τη δικαιοσύνη. Εγώ ζήτησα να γίνει ειδικό δικαστήριο για εμένα και η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι και η δικαιοσύνη απεφάνθη.

«Αθώος στην Ελλάδα και σε όλο το δυτικό κόσμο είναι ο κάθε πολίτης μέχρι να καταδικαστεί σε δικαστήριο. Εμένα επί πέντε χρόνια με έλεγχαν οι Αρχές και μετά από 5 χρόνια δεν βρέθηκε τίποτα για να κατηγορηθώ. Τουλουπάκη, Ζαχαρής και 5 εισαγγελείς δεν βρήκαν κάτι για να με παραπέμψουν. Απευθύνω στην ανθρωπιά σας. Τι πρέπει να κάνω για πάψετε να μου λέτε για τη Νοβάρτις. Ανθρώπινα πείτε μου. Τι άλλο θέλετε να κάνω για να σταματήσετε. Να κάνουμε δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη για να είστε ευχαριστημένοι. Με αποκαλέσατε κλέφτη κ. Ραγκούση». «Την ώρα που λέτε για εμένα ότι έδινα το βίντεο ο κ.Πολάκης ανέβαζε φωτογραφίες του στο facebook. Δεν ήξερα ότι τον θέλατε ανφας και όχι προφίλ. Δεν μπορέσατε να καταδικάσετε ούτε αυτό».

«Κύριοι του ΚΙΝΑΛ ντρέπομαι για σας, δεν υπερασπιστήκατε τα στελέχη σας για τη Novartis»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως είναι ντροπή να τον εξισώσουν με τον Παύλο Πολάκη. «Κύριοι του ΚΙΝΑΛ ντρέπομαι για εσάς, ακόμα και ως βουλευτής του ΛΑΟΣ σας υπερασπίστηκα που σας έλεγαν κλέφτες για τα CDS. Και βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον κ.Πολάκη». Αναφερόμενος στην επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Ανάπτυξης είπε «ο κ. Βενιζέλος έκανε μία ανάρτηση δηκτική για τον πρωθυπουργό και έγραψε ότι κακώς ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στα 10 πρόσωπα που τσουβάλιασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis. Ο πρωθυπουργός έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να κάνει δήλωση για τη Novartis. Πού είναι ο κύριος Ανδρουλάκης, ούτε μία δήλωση.

Οταν εξισώνετε εμένα με τον Πολάκη είναι σαν να λέτε πως ο Βενιζέλος τα έπαιρνε, γιατί αυτό έλεγε ο Πολάκης. Συνεχίζει να με βρίζει ο Πολάκης, είμαστε το ίδιο. Οταν το ίδιο σας το κόμμα και με τον Ανδρέα Λοβέρδο έχει στοχοποιηθεί με τη Novartis. Ντροπή. Αν με εξισώνει το ΚΙΝΑΛ με τον Πολάκη, τότε να εξηγήσει πως ήταν τόσα χρόνια κυβέρνηση με έναν Πολάκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου βουλευτές για τη στήριξη αυτά τα 5 χρόνια. Η πράξη αρχειοθετήσεως είναι το μεγαλύτερο παράσημο μου. Ο Θεοδωρής Ρουσόπουλος στοχοποιήθηκε για το Βατοπέδι, αθωώθηκε για όλα. Του ζήτησε ένας συγγνώμη; Οχι, ποτέ. Ξέρετε γιατί; Γιατί στην προσπάθειά σας να ανέβετε στην εξουσία, χάσατε την ανθρωπιά σας».

Το αν καλώς ή κακώς εφάρμοσε τον κανονισμό μπορεί να είναι θέμα συζήτησης, η κατάληψη του βήματος από τον κ. Πολάκη δεν είναι. Μόνο η Χρυσή Αυγή τα έκανε αυτά. Ο κ. Πολάκης μετά την ομοφοβική του δήλωση είπε και κάτι άλλο. Οπως μπαίνουν στο αρχείο οι υποθέσεις, έτσι και ανασύρονται. Να μας το εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχετε σκοπό να δώσετε εντολές στην δικαιοσύνη τι να κάνει και μιλάτε για κράτος δικαίου και να σας κάνουν αβάντα από το ΚΙΝΑΛ».

Με τον Πολάκη θα τα πούμε στα δικαστήρια

Κλείνοντας έκανε γνωστό πως θα καταθέσει αγωγή στον Παύλο Πολάκη. «Η μόνη μου συζήτηση με τον κ. Πολάκη θα γίνει στο δικαστήριο με την αγωγή που του καταθέτω. Θα έρθει εκεί και θα εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί ο εισαγγελεύς του οικονομικού εγκλήματος που με αρχειοθέτησε έκανε κάτι παράνομο. Και του εύχομαι καλή τύχη να πει στο δικαστήριο».

Το χθεσινό επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη και την κατάληψη του βήματος της Βουλής:
Keywords
βουλη, αδωνις, σοου, τριημερο, αδωνις γεωργιαδης, Γιαννης Ραγκουσης, χρυση αυγη, novartis, συριζα, ελλαδα, ραγκουσης, οφείλω, εγινε, παπανδρεου, συνταγμα, νεα δημοκρατια, βενιζελος, λοβερδος, media, εταιρεία, φαρμακεια, pfizer, AstraZeneca, merck, αδωνις, βαξεβανης, facebook, ΛΑΟΣ, cds, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, βαξεβανης βενιζελος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, κωστας βαξεβανης, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, τασουλα, βουλευτες, μιλα, βιντεο, το θεμα, αυγη, βημα, βουλη των ελληνων, δημοκρατια, εικονες, θεμα, πλαισιο, σημερινη, το βημα, τυχη, φρασεις, φωτογραφιες, χθες βραδυ, ωρα, cds, pfizer, αγριο, αγωγη, αρθρο, αμυνα, ανδρουλακης, αττικη, αφορμη, βατοπεδι, βομβες, βραδυ, γεγονοτα, γινει, γινεται, γινονται, δαχτυλο, διαστημα, δηλωση, δικη, εγινε, εγερση, εδινα, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ηθη, ειπε, υπαρχει, ειπωθει, ενεργεια, επενδυσεις, επρεπε, εταιρεία, ευαγγελια, ευθυνη, ιδιο, υποθεση, ηρεμησε, υφος, εικονα, ομιλια, καφενειο, κυβερνηση, κυριε, κομμα, λειτουργια, λυπη, λογο, μητσοτακης, μομφη, μπορειτε, ντροπη, ξερετε, παντα, ορια, συζητηση, συνεχεια, σηριαλ, σωμα, σπιτι, σπιτια, τι ειναι, τριτη, φαρμακα, φτανει, χρυση, ανηκει, δικαιωμα, δουλειες, εφαρμογη, χωρα, υπουργειο, κλεφτες, κωστας, media, merck, novartis, παυλος, ροπαλα, θελω να, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Πολάκης – Άδωνις Βουλή, Τριήμερο,polakis – adonis vouli, triimero