Σφαγή στην Άγκυρα με 34 νεκρούς από έκρηξη σε πλατεία (video)

Τον θάνατο σκόρπισε νέα φονική επίθεση στην Άγκυρα προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους καθώς δεν γνωρίζουν αν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους και να μετακινηθούν με ασφάλεια. Η τουρκική πρωτεύουσα υφίσταται το τρίτο αιματηρό «χτύπημα» μέσα σε έξι μήνες δείχνοντας ότι είναι ευάλωτη παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Σφοδρή έκρηξη

ταρακούνησε το πάρκο Γκιουβέν στην πλατεία Κιζιλάι, χθες το βράδυ, προκαλώντας λουτρό αίματος. Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν και 125 τραυματίστηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Υγείας είπε ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες του μακελειού.

Μετά τη νέα σφαγή που σκόρπισε τον τρόμο σε ολόκληρη τη χώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της χώρας και συνέχισε: «Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» .

Τρεις επιθέσεις σε έξι μήνες

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Φεβρουαρίου όταν 29 άτομα πέθαναν από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ενώ υπήρξαν και 81 τραυματίες. Η κυβέρνηση της Τουρκίας είχε δείξει ως υπεύθυνους τους Κούρδους της Συρίας και συγκεκριμένα τις Λαϊκές Ομάδες Προστασίας των Κούρδων της Συρίας (YPG).

Ωστόσο, μετά την πάροδο λίγων ημερών την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε η οργάνωση τα Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν (ΤΑΚ).

Άλλα 103 άτομα έπεσαν νεκροί στις 10 Οκτωβρίου του 2015, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, από το λουτρό αίματος λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Η επίθεση σημειώθηκε σε πορεία ειρήνης Οι τραυματίες ήταν εκατοντάδες ενώ υπεύθυνο για τη σφαγή θεωρήθηκε το Ισλαμικό Κράτος και οι τζιχαντιστές.

«Μαύρο» στην Τουρκία σε Facebook και Twitter

Σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, διεκόπη η πρόσβαση για τους πολίτες στο Facebook, στο Twitter καθώς και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αιτία στάθηκε η ανάρτηση οπτικού υλικού από την περιοχή του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Άγκυρα, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των καναλιών CNN Turk και NTV.

Υπάρχουν αναφορές και από πολλούς χρήστες που δυσκολεύονται να μπουν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα καταφεύγει σε ανάλογα μέσα. Πέρσι οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στο Twitter μετά από την ανάρτηση φωτογραφιών Τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος κρατούνταν υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

#Exclusive #Ankara blast , feared casualties reported. pic.twitter.com/vOXZfaEVu6

— Barzan Sadiq (@BarzanSadiq) 13 Μαρτίου 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα