«Σκοτωμός» Τσίπρα – Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό! Χαμός με Κατρούγκαλο – Βρούτση! Οι ατάκες του Λεβέντη για..λαγούς που έκαναν άνω κάτω τη Βουλή

Η πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του Ασφαλιστικού.

Ο Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε «Σας ευγνωμονώ γιατί οι ιδεολογικές μας διαφορές θα είναι ευδιάκριτες στον ελληνικό λαό. Μπράβο σας γιατί τα λέτε ξεκάθαρα…Σας ρώτησα ποιο είναι το όραμά σας

για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση και καταθέσατε πρόταση για ιδιωτική ασφάλιση, περικοπές στις συντάξεις-αφού είστε ενάντια στην αύξηση εργοδοτικών εισφορών- εφαρμογή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στους μισθους των δημοσίων υπαλλήλων…»Κύριε Μητσοτάκη ήταν η παρθενική σας ομιλία. Θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω. Επιτέλους θα υπάρχουν σαφείς διαφορές. Ήσασταν ακραία νεοφιλελεύθερος. Σε όσα ερωτήματα σάς έθεσα, απαντήσατε χωρίς περιστροφές».

Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς προτίμησε την απομόνωση στη Βουλή αλλά, έστω και απομονωμένος, παρακολούθησε σκεπτικός την πρώτη αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Οταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης σημειώθηκαν ευτράπελα: «Μπορεί να κάνει νέες εκλογές για να πετάξει και άλλα βαρίδια», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ενώ…καβγάδισε με το ΚΚΕ:»Με φωνές προσπαθείτε να επιβληθείτε;», τους είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «σας έχω ακούσει να με λέτε λαγό».

Από το βήμα της Βουλής, Σταρος Θεοδωρακης είπε τα ακολουθα: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη ως εξής: Δεν έχει καμία σημασία πόσο χαμηλά θα πέσει το βιοτικό επίπεδο κάποιου, αρκεί να πέσει όλων! Να πάει όλη η κοινωνία προς τα κάτω! Θυσιάζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην θυσιάσετε το πελατειακό σας κράτος.
Ένα άλλο παράδειγμα: Μισθωτός με μισθό 700 ευρώ θα καταβάλει σε 35 χρόνια εισφορές 58.800 ευρώ και θα πάρει κύρια σύνταξη 650 ευρώ. Μισθωτός με μισθό 2.100 ευρώ θα καταβάλει εισφορές 176.400 ευρώ και θα πάρει σύνταξη 1.180 ευρώ. Τον καλείτε δηλαδή να πληρώσει τα τριπλάσια για να εισπράξει λιγότερα από τα διπλάσια. Τον καλείτε δηλαδή να εισφοροδιαφύγει. Η πολιτική τάξη της χώρας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τα κόμματα εξουσίας και τα κόμματα της άρνησης υπερασπίστηκαν μαζί ένα αδιάφανο πελατειακό σύστημα και μαζί, ενωμένα, πολέμησαν τις λίγες δειλές προσπάθειες μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Ήσασταν μαζί κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις εναντίον της πρότασης Γιαννίτση. Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα και οι συντεχνίες, οι κομματικοί σας πελάτες”.

Τέλος ο γ.γ γραμματεας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ανέφερε : Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται. Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις, να αποσυρθεί, όπως το ζητούν και οι χιλιάδες εργαζομένων που είναι στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στα μπλόκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα