«Συμβουλές» Spiegel: Ο τρόπος για να πάρει η Ελλλάδα τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δημοσίευσε άρθρο για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, από την περίοδο της κατοχής στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα, παρουσιάζει και έναν «οδικό χάρτη», για το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διεκδικήσει τα 296 δισ. ευρώ που χρωστάει το Μόναχο

«H καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική

επιταγή»

«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προσθέτει: «H καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων είναι μια νόμιμη και ηθική επιταγή» τονίζει η έκθεση, η οποία έχει έκταση 77 σελίδες.

Spiegel: «Εκτός της διπλωματικής οδού, υπάρχει και η νομική οδός, η οποία μπορεί να επιδιώξει το στόχο της».

Στο κείμενο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, αναφέρεται πως αυτή η κίνηση είναι «η καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες» και υπογραμμίζει πως δεν αναφέρεται μόνο η απαίτηση για διεκδίκηση των αποζημιώσεων, αλλά και ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό. Παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη με πολύ συγκεκριμένα βήματα, μέσω των οποίων θα προσεγγίσει η Ελλάδα διπλωματικά την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο φτάνει τα 287,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το άρθρο «Συμβουλές» Spiegel: Ο τρόπος για να πάρει η Ελλλάδα τις Γερμανικές αποζημιώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα