Θεσσαλία καταστροφές – κακοκαιρία Ντάνιελ: Εικόνες “γροθιά στο στομάχι”

Εικόνες αποκάλυψης έρχονται στο φως μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η οποία μετέτρεψε τον Θεσσαλικό κάμπο σε μία απέραντη λίμνη λάσπης, με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις να αγγίζουν τα 720.000 στρέμματα. Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, το μεγαλύτερο μέρος των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι στην ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή

της το 1962. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η «μάχη» στα λασπόνερα, ενώ και σήμερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα επιχειρήσει στο μέτωπο της καταστροφής. Υπενθυμίζεται ότι χθες το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από τις δραματικές διασώσεις κατοίκων με βάρκες.

Η κακοκαιρία Daniel βύθισε το χωριό Πηνειάδα

Δραματική είναι η κατάσταση στο χωριό Πηνειάδα, όπου το νερό έφτασε μέχρι την στέγη των σπιτιών, με τις καταστροφές σε σπίτια και υποδομές να είναι ανυπολόγιστες. Ενδεικτικές είναι και οι μαρτυρίες των κατοίκων, μεταξύ αυτών της κ. Σταυρούλας Μπραζιώτη, η οποία είναι 104 ετών και ζει στην περιοχή, με την περιγραφή της να συγκλονίζει. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου. Ήταν να γίνει η καταστροφή και μετά να κινηθούν; Τώρα τι να κάνουν; Περάσαμε πολέμους, περάσαμε δυστυχίες, περάσαμε πείνα, αλλά δεν πνιγήκαμε κιόλας. Αυτό το κακό δεν το έχω δει, πρώτη φορά στη ζωή μου», ανέφερε η γυναίκα στην κάμερα της ΕΡΤ με τρεμάμενη φωνή.

Κακοκαιρία Daniel: Σε δημοτικό σχολείο της Καρδίτσας οικογένειες που διασώθηκαν – «Δεν καταλάβαμε πότε ήρθε το νερό»

Στο γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας μεταφέρθηκαν οικογένειες και προχωρημένης ηλικίας άτομα που διέσωσαν από τις πλημμύρες στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Όπως αναφέρει η εκπομπή Live News, οι διασωθέντες έλαβαν κουβέρτες, τροφή και αναγκαία εφόδια. Επιπλέον, μια κυρία που διακομίστηκε στο γυμναστικό του σχολείου τη νύχτα της Πέμπτης με ελικόπτερο από τον Παλαμά, ανέφερε πως «δεν προλάβαμε να δούμε πώς ήλθαν τα νερά. Ξαφνιάστηκαν όλοι από την ξαφνική αύξηση τους».

«Από το πρωί ως το απόγευμα καθόμασταν σε ένα παγκάκι στη βεράντα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μια βάρκα πλησίασε και μας μετέφερε σε κοντινή κατοικία με ταράτσα. Βιώσαμε καταστάσεις κινδύνου. Χωρίς επικοινωνία, ήταν τα παιδιά μας που παρακολουθούσαν τις ειδήσεις και μας ενημέρωναν για τα δυσάρεστα γεγονότα», δήλωσε επιπλέον.

Θεσσαλία: Συνεχίζεται η «μάχη» στα λασπόνερα -Πάνω από 1.500 οι διασωθέντες πολίτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Στους 1.158 (ΓΕΣ : 183, ΓΕΝ: 30, ΓΕΑ: 33, ΔΕΠ : 912) ανέρχονται πλέον, μέχρι στιγμής, οι εγκλωβισμένοι πολίτες που περισυνελέγησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή της Θεσσαλίας που επλήγη από την κακοκαιρία «Daniel».Και σήμερα, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα επιχειρήσει στο μέτωπο της καταστροφής προκειμένου να συμβάλει στους απεγκλωβισμούς ανθρώπων που λόγω της στάθμης του νερού είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Υπενθυμίζεται ότι χθες το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από τις δραματικές διασώσεις κατοίκων με βάρκες.

Ενισχύονται τα μέσα και το προσωπικό στις πληγείσες περιοχές

Παράλληλα αυξήθηκαν από 378 στα 448 άτομα το προσωπικό που επιχειρεί στις πληγείσες περιοχές καθώς προστέθηκε άλλος ένας λόχος της Ζ΄ ΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης. Επιπλέον έχουν διατεθεί:14 Ειδικά Οχήματα Hummer (από 13),

47 Οχήματα Γενικής Χρήσης (από 46)

2 Ασθενοφόρα.(από 1),

66 λέμβοι (από 52) ενώ

Οχήματα φορτωμένα με 2 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη ισχύος 300 και 550 kVA κινούνται προς την Λάρισα για κάλυψη αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλία, Ντάνιελ, Εικόνες “γροθιά,thessalia, ntaniel, eikones “grothia