Το ρόφημα που «σκοτώνει» τις αϋπνίες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας στους τέσσερις υποφέρουν πλέον από αϋπνίες σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω του άγχους και των έντονων ρυθμών ζωής. Μπορούμε όμως να φροντίζουμε με απλούς τρόπους τον οργανισμό μας που θα ευνοούν τη χαλάρωση του. Ο ύπνος, είναι πολύ σημαντικός και η ποιότητα του συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την υγεία μας, όπως έχουν αποδείξει οι επιστήμονες. Μία πιθανή αιτία για τον κακό ύπνο, είναι η διατροφή μας. Αυτό το ρόφημα, είναι αποδεδειγμένο πως θα σας στείλει γρήγορα, στην αγκαλιά του Μορφέα…

Το μόνο που θέλουμε, είναι μία

μπανάνα, νερό και λίγη κανέλα.

Κόβουμε την μπανάνα στις δύο άκρες της και μαζί με τη φλούδα τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Την αφήνουμε για δέκα περίπου λεπτά να βράσει.

Βγάζουμε στη συνέχεια τη μπανάνα και ρίχνουμε το νερό σε μία κούπα. Αν θέλουμε περισσότερη γεύση, βάζουμε την κανέλα και το τσάι μπανάνας είναι έτοιμο. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι, που δρα καταπραϋντικά στον εγκέφαλο και σας χαλαρώνει.

Η φλούδα της μπανάνας έχει άφθονο μαγνήσιο, γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Αφού πείτε το ρόφημα, μπορείτε να φάτε και την ζεστή μπανάνα ή λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς που έχουν επίσης μαγνήσιο, μέταλλο που συμβάλλει στην καταπολέμηση του στρες.

Δοκιμάστε το χαλαρωτικό ρόφημα, ή το Σαββατοκύριακο ή μια μέρα που θα αισθάνεστε την υπερένταση να σας «τσακίζει». Είναι σίγουρο πως θα θέλετε να το γεύεστε κάθε βράδυ.

Το άρθρο Το ρόφημα που «σκοτώνει» τις αϋπνίες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα