Τρίγωνο των Βερμούδων: Η λύση του μυστηρίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια νέα επιστημονική εξήγηση έρχεται να δώσει τέλος στο μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων. Εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όλα αυτά τα χρόνια, είχαν καταστήσει αυτή την θαλάσσια περιοχή φόβο και τρόμο ενώ τα σενάρια για παραφυσική δραστηριότητα έδιναν και έπαιρναν.

Την έκταση των 3.900.000 τετρ. χλμ

μεταξύ της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων ερεύνησαν οι επιστήμονες γνωστή και ως το «τρίγωνο των Βερμούδων», θέλοντας να δώσουν μια λογική εξήγηση και να βάλουν ένα τέλος στις παραφιλολογίες.

Εκεί ανακάλυψαν λοιπόν τεράστιες τρύπες στο βάθος του ωκεανού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιθανώς εκλύσεις τεράστιων ποσοτήτων μεθανίου από τα έγκατα της Γης να ευθύνονται για τις εξαφανίσεις.

Όπως τονίζει ο Benjamin Phrampus, γεωλόγος στο Southern Methodist University του Ντάλας, είναι γνωστό πως στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα μεθανίου.

Την πεποίθηση αυτή έρχεται να ενιχύσει έρευνα του 2003 που επιβεβαίωνε ότι οι τεράστιες φυσαλίδες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από την έκλυση μία τέτοιας ποσότητας μεθανίου, θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ένα πλοίο ακόμα ή ακόμα και ένα αεροπλάνο αν βρισκόταν τη στιγμή εκείνη πάνω από το σημείο που θα εκτονώνονταν οι φυσαλίδες αερίου.

Οι τελευταία φορά που πιστεύεται ότι υπήρχαν αντίστοιχες εκλύσεις μεθανίου από τα βάθη των ωκεανών σε τέτοια κλίμακα ήταν πριν από 20.000 χρόνια.

Πάντως ο Phrampus χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη θεωρεία ως ενδιαφέρουσα και… «τίποτα παραπάνω» όπως λέει αφήνοντας ένα παράθυρο μεταφυσικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Το άρθρο Τρίγωνο των Βερμούδων: Η λύση του μυστηρίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα