Βόλος κακοκαιρία Ντάνιελ: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο Βόλο όπου πλήττεται σφοδρότατα από την κακοκαιρία Daniel. Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος είναι ο τραγικός απολογισμός. Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν υποχώρησε από το βάρος του νερού τοίχος του σπιτιού του, ενώ ένας ακόμη άνδρας 42 ετών αγνοείται καθώς κατά πληροφορίες παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του απο ρέμα. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη

σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι “με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων”.

‘Ηδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος στον Βόλο από την κακοκαιρία

Νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες νεκρός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε άνδρας που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν υποχώρησε ο τοίχος του σπιτιού του στην περιοχή Αγία Αικατερίνη και τον σκότωσε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και ένας αγνοούμενος άνδρας, 42 ετών που φέρεται να παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του από το ρέμα στον Αγιο Γεώργιο.

Βίντεο από την κακοκαιρία Daniel στον Βόλο

Ο Βόλος -και η Μαγνησία γενικότερα- πέρασε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα από την κακοκαιρία με μια σφοδρή καταιγίδα να πλήττει την περιοχή για πάνω από 10 ώρες και που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ μέσα στον Βόλο τα προβλήματα από τις τεράστιες ποσότητες νερού ήδη είναι ορατά. Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη και κυρίως οι παράλληλοι της παραλίας δρόμοι, Λεωφόρος Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια. Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται, επίσης, στη Νεάπολη του Βόλου, όπου για πολλοστή φορά έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Platanias, Pelion, Thessalia, Greece. pic.twitter.com/PDrY2JkvPM

— d.mihai69 (@DMihai69) September 5, 2023

Κλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στις δουλειές τους. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται στη Λεωφόρο Λαρίσης από τον κόμβο με τη Λεωφόρο Αθηνών και ως τη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Διεκόπη η κυκλοφορία στον περιφερειακό Βόλου

Εντνωμεταξύ, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή οδό Βόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Φυτόκου έως τον κόμβο Μελισσατίκων, στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά και στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση με την οδό Αθηνών ως την οδό Νεαπόλεως. Στην Περιφερειακή οδό Βόλου η κίνηση των οχημάτων προς Λάρισα πραγματοποιείται με εκτροπή στον κόμβο Φυτόκου από τις οδούς Φυτόκου – Δοξοπούλου – Ελ. Βενιζέλου – Περιφερειακή οδός Βόλου στο κόμβο Μελισσατίκων. Η κίνηση των οχημάτων στις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνεται από παρακείμενες οδούς.

Aνησυχία για τον Κραυσίδωνα

Η μεγαλύτερη ανησυχία όμως των Αρχών είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

#Ντανιελ#Βόλος pic.twitter.com/LEuoteELOE

— Αριστείδης Καρατζογλου (@Akaratzoglu) September 5, 2023

«Είμαι 11 χρόνια εδώ και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Νερό από όλα τα ποτάμια έχουν μπει στους δρόμους. Σε λίγη ώρα θα ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας και θα πλημμυρίσει η πόλη. Μείνετε στα σπίτια σας να μη θρηνήσουμε θύματα. Θα μπει το νερό στην πόλη. Σε λίγο θα πέσουν και οι γέφυρες. Μείνετε σπίτια σας, σας παρακαλώ» ήταν το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Αχιλλέα Μπέου.

Πλημμύρισε ο Περιφερειακός στον δρόμο, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λόγω της δύσκολης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τόσο μέσα στον Βόλο, όσο και στα προάστιά του.

Πλημμύρισε και το νοσοκομείο

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα. Τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης το βίντεο που ανήρτησε στο Facebook ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ο οποίος βγήκε από το δημαρχείο και άρχισε να καλεί τους πολίτες να γυρίσουν στα σπίτια τους. «Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε. Κάνω έκκληση στον κόσμο μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, δεν μπορούν να βγουν τα μηχανήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, πού πάτε ρε σεις. Κοιτάξτε πού είναι το νερό. Δεν ακούτε, πού πάτε όλοι εσείς; Από χθες σας λέμε, θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται; Πηγαίνετε στα σπίτια σας».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί χωρίς διακοπή.

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Μαγνησία

Γενικότερα, όπως προαναφέρθηκε, από την κακοκαιρία δοκιμάζεται ολόκληρη η Μαγνησία, με τους κατοίκους να καλούνται από τις δημοτικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους και να γίνονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις.

Οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο, ενώ τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές. Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα. Στο μεταξύ έχει σπάσει και ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. Στο Πήλιο χωρίς ρεύμα είναι το χωριό η Μηλίνα. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του αντιδήμαρχου Μηλίνας μιλώντας στην ΕΡΤ: «Βλέπω την καταστροφή του Νώε».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος, Ντάνιελ, Απαγορεύτηκε,volos, ntaniel, apagoreftike