Βόμβα Τσακαλώτου: «Μείωση των συντάξεων από τώρα θέλει το ΔΝΤ»

Του Γιώργου Αυτιά

Πλέον η πίεση για μείωση των συντάξεων από τώρα είναι αφόρητη για την κυβέρνηση! Ο υπουργός Οικονομίας κ. Τσακαλώτος τονίζει στη Βουλή ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι αρνητική για νέες περικοπές στις συντάξεις στην παρούσα φάση…», αφήνει όμως να εννοηθεί ότι θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. «Εξηγήσαμε ότι δεν μπορούν να θιγούν τώρα οι συντάξεις, γιατί έχουν κοπεί 12 φορές και γιατί βοηθούν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια», είπε για να τονίσει, «κατανοούμε ότι μακροπρόθεσμα

θα χρειαστεί να ξοδεύουμε ως ποσοστό του ΑΕΠ λιγότερο για συντάξεις και περισσότερα για άλλα κοινωνικά ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και λοιπά…».

Ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε το δρομολόγιο του ΔΝΤ λέγοντας ότι «οι εκπρόσωποι των θεσμών είχαν έρθει την 1η Φεβρουαρίου και έφυγαν στις 5 του ίδιου μήνα. Μας είπαν τότε ότι θα επιστρέψουν σε 10 ημέρες και εγώ τους πίεζα να γυρίσουν σε μια εβδομάδα. Ωστόσο έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχουν έρθει…». Όσο για το Eurogroup, τόνισε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, γιατί αυτό δημιουργεί προσδοκία και μετά απογοητεύσεις. Αυτό αυτό που λέω είναι πως όποια λύση κι αν βρεθεί το κυρίαρχο για την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι εβδομάδα μετά από τη λύση -όποια και αν είναι αυτή- θα βγουν οι Financial Times και θα μπουν ότι οι Ευρωπαίοι δεν κλώτσησαν τον τενεκέ αυτή τη φορά, μεταθέτοντας τη λύση του προβλήματος στο μέλλον, αλλά ότι έδωσαν λύση που θα κάνει πείσει ότι η χώρα αλλάζει σελίδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα