Ζουράρις για την πρόταση μομφής : Στη συζήτηση θα τους πολτοποιήσω

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο υφυπουργός Παιδεία Κώστας Ζουράρις μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» αναφορικά με το ζήτημα της πρότασης του Σταύρου Θεοδωράκη ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του δήλωσε «Αν θέλει ο κ. Θεοδωράκης πρόταση μομφής κατά του προσώπου μου, ας το κάνει. Πού θα βρει 43 βουλευτές; Και στην συζήτηση επί τρεις ημέρες θα τον πολτοποιήσω!».

Ενώ συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε υπάρξει καθηγητής του προέδρου του Ποταμιού σε σχολή δημοσιογραφίας επισημαίνοντας «Έλεγα στους μαθητές να κρατάνε σημειώσεις… δεν κράτησε

ποτέ, με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός κόμματος, τι να κάνουμε» τόνισε με ειρωνεία.

Σε ότι αφορά στο Ποτάμι εκτίμησε ότι αυτό βρίσκεται σε διαδικασία αποδόμησης καθώς όπως ισχυρίστηκε ήταν ένα κόμμα «κατασκευή των μεγάλων καναλιών και των πλουτοκρατών.Φάνηκε αυτή η έλλειψη κοινωνικής αντιστοίχισης … σε ένα χρόνο το έριξε» , σημείωσε.

Ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κλιμακούμενη ένταση της τουρκικής ρητορικής υποστήριξε πως πρόκειται για πολιτικό και πολιτισμικό φαινόμενο ίδιον της τουρκικής αντίληψης για την σχέση της Τουρκίας με τον κόσμο ως κατάλοιπο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ενώ αναφέρθηκε και στις πρακτικές των τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο που όταν πραγματοποιούν αβλαβή διέλευση στο Αιγαίο -για παράδειγμα κοντά στην Νάξο- όπως είπε δεν το κάνουν όπως επιβάλλεται με χαμηλή ταχύτητα και με αναρτημένη την σημαία του κράτους στα ύδατα του οποίου βρίσκονται, αλλά τα τουρκικά σκάφη κάνουν την διαδρομή Αττάλεια- Σμύρνη μέσω Αίγινας όπως σημείωσε ο κ. Ζουράρις. Όλες αυτές τις κινήσεις ο κ. Ζουράρις τις ενέταξε στην απόπειρα της Τουρκίας να δείξει ισχύ ώστε να ανταποκριθεί στην πίεση που δέχεται τόσο από τους Κούρδους όσο και από τους Τζιχαντιστές.

Ο κ. Ζουράρις επιπρόσθετα, έκανε επίθεση και στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο για τις θέσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει τις οποίες χαρακτήρισε ως «αντιχριστιανικές» και τον χαρακτήρα του ιεράρχη ως «φασιστοειδή».

«Στην περιοχή του έχει μία παρουσία γιατί τον αγαπάει τμήμα του κόσμου, αλλά για ρωτήστε ΄Χριστιανούς σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Ζουράρις.

Το άρθρο Ζουράρις για την πρόταση μομφής : Στη συζήτηση θα τους πολτοποιήσω εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα