ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...

Ο Τζέιμς Ρόουζμπους ήταν επιτελάρχης του Λευκού Οίκου όταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν. Πλέον είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής μίας εταιρείας και αρθρογραφεί στο Business Insider.Σε πρόσφατο άρθρο του περιγράφει το πώς επιχείρησε να...

φτιάξει την εικόνα της τότε Πρώτης Κυρίας, Νάνσι, η οποία, όπως λέει ήταν εξ ίσου παρεξηγημένη με τη Χίλαρι Κλίντον. Όπως εξηγεί ο πρώην αξιωματούχος, «ήθελα να την εξανθρωπίσω, να της δώσω μία πιο κοντινή
και προσωπική εικόνα, με την οποία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να σχετιστούν και να βελτιώσω την πολύ χαμηλή τότε αποδοχή που είχε στον κόσμο κάνοντας την πιο ζεστή». Οπότε της ζήτησε να φωτογραφηθεί με ποδιά…

Η Νάνσι Ρίγκαν λοιπόν του απάντησε ότι πάρα πολύ σπάνια μαγειρεύει και σχεδόν ποτέ δε φοράει ποδιά, οπότε μία τέτοια φωτογραφία θα θεωρηθεί ψεύτικη και τελικά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο Τζέιμς Ρόουζμπους λέει ότι τελικά η πρώην Πρώτη Κυρία είχε δίκιο και όταν σκέφτηκε και ο ίδιος τις πιθανές αντιδράσεις, κατάλαβε ότι θα δεχόταν σφοδρή επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το ίδιο πρόβλημα με τη Νάνσι Ρίγκαν έχει και η Χίλαρι Κλίντον. Ο κόσμος δυσκολεύεται να την καταλάβει. Γενικά, και οι δύο γυναίκες, η κάθε μία στον καιρό της, θεωρούνταν απρόσιτες και παγωμένες και δέχτηκαν πολλά χτυπήματα εξ αιτίας αυτής της άποψης.

Τώρα λοιπόν που η Χίλαρι Κλίντον ξαναβγαίνει μπροστά επιχειρώντας να εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η εικόνα της συζητείται πολύ έντονα. Και η Χίλαρι, όπως και η Νάνσι Ρίγκαν, είναι μία πολιτικός που κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται για το ποια είναι πραγματικά.

Η Χίλαρι Κλίντον, λοιπόν, παρότι δεν το έχει παραδεχτεί ποτέ δημοσίως, γνωρίζει πολύ καλά τις λεπτομέρειες της αρνητικής εικόνας της και από πού προέρχονται τα ποσοστά των ανθρώπων που δεν την συμπαθούν.

Βέβαια, κανείς δε γνωρίζει ακόμα τι σκοπεύει να κάνει γι' αυτό η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Η Νάνσι Ρίγκαν έκανε ό,τι μπορούσε. Πάλεψε για να αλλάξει τη δημόσια εικόνα της και τελικά κατάφερε να είναι από τις πιο αγαπητές πρώην Πρώτες Κυρίες στην αμερικανική ιστορία, δίπλα στην Τζάκι Κένεντι και την Ελενόρ Ρούζβελτ.

Το ερώτημα, λοιπόν, σύμφωνα με τον Τζέιμς Ρόουζμπους είναι πώς θα μπορούσε να μάθει η Χίλαρι Κλίντον από την εμπειρία της Νάνσι Ρίγκαν; Και εξιστορεί όλα τα ταξίδια που έκαναν με τη Νάνσι Ρίγκαν στην προσπάθεια να αποκαλύψει την πραγματική της εικόνα. Πήγαν κατασκήνωση με τους προσκόπους, πήγαν να δουν τον Πάπα, πήγαν σε κέντρα αποτοξίνωσης, χόρεψαν φλαμένκο στην Ισπανία, πήγαν σε σχολή μαγειρικής στη Γαλλία.

Η Νάνσι Ρίκγαν μίλησε με τους πάντες, με εξαρτημένους ανθρώπους, με τους γονείς τους, με ηγέτες, με εφήβους, ακόμη και με μικρά παιδιά. Και, όπως λέει, αν σε συμπαθήσουν τα παιδιά, τότε δεν υπάρχει θέμα. Θα σε συμπαθήσουν και οι ενήλικες.

Και, φυσικά, το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν έμαθε πραγματικά περισσότερα για τη Νάνσι Ρίγκαν. Δεν έμαθε τις αγωνίες ή τους φόβους τους. Απλώς όλοι κατάλαβαν ότι είναι και αυτή άνθρωπος σαν όλους τους άλλους…
Keywords
Τυχαία Θέματα