Ιστορίες για γέλια και για κλάματα με τον Γιωργάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ... Ρωσοπόντια νύφη, ο ψαράς και ο ΓΑΠ!Ιστορίες για γέλια και για κλάματα με τον ΓιωργάκηΣάββατο, Ιανουάριος 24, 2015 - 16:30

Η σκηνή διεξήχθη πριν από μερικά χρόνια στον γάμο του συναδέλφου δημοσιογράφου ο οποίος τότε κάλυπτε το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter.

Ο Γιώργος Παπανδρέου,

αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, άργησε, δεν πρόλαβε το μυστήριο και μετά ταύτα έσπευσε στο γαμήλιο γλέντι. Αφού χαιρέτησε όσους βρήκε μπροστά του κατά την είσοδό του στο ρεστοράν όπου γινόταν η δεξίωση, έφτασε στους νεόνυμφους για να τους ευχηθεί.

- Κύριε πρόεδρε, να σας συστήσω τη σύζυγό μου. Ονομάζεται ..., του είπε ο συνάδελφος.

Μετά τις συστάσεις και τα απαραίτητα «να ζήσετε» ο Παπανδρέου είχε τη φαεινή ιδέα να ρωτήσει τον συνάδελφο από πού είναι η νύφη. Αυθόρμητα εκείνη του απάντησε «από την Πετρούπολη», εννοώντας φυσικά τη λαϊκή περιοχή των Αθηνών στη δυτική Αττική. Ο Παπανδρέου όμως δεν το κατάλαβε και πέρασε τη νύφη για... Ρωσοπόντια ομογενή!

Χαρούμενος και έκπληκτος λοιπόν γυρίζει εκείνη τη στιγμή και απονέμει τα συγχαρητήριά του στον συνάδελφο: «Μπράααβο, Γιάννη, δεν ήξερα ότι παντρεύεσαι κορίτσι από την Αγία Πετρούπολη! Συγχαρητήρια!» του είπε και τον άφησε σύξυλο. «Πρόεδρε, από την Πετρούπολη είπαμε, όχι από την Αγία Πετρούπολη. Παρεξήγηση».

Κάθε φορά που θυμούνται περιστατικό αυτό οι συνάδελφοι που καλύπτουν το ΠΑΣΟΚ ξεκαρδίζονται στα γέλια. Αλλά δεν είναι το μόνο. Είναι τόσα πολλά που σείστηκε προχθές η Βαλαωρίτου από τα γέλια των δημοσιογράφων που κάθονταν στου Jimmy και με αφορμή την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ τα αναπολούσαν με... νοσταλγία. Κάποιοι μάλιστα που σχεδιάζουν να γράψουν βιβλίο με τον τίτλο «Το έπος του Γιώργου» θυμήθηκαν και τα ακόλουθα:

* Το περιστατικό με τον ψαρά στην Κύμη Ευβοίας. Είχε πάει μεσοπέλαγα για ψάρεμα ο άνθρωπος κι ενώ ήταν έτοιμος να ρίξει τα δίχτυα για το μεροκάματο, είδε από μακριά μια φιγούρα να πλέει στη θάλασσα κάνοντάς του απεγνωσμένα σήμα να κατευθυνθεί προς το μέρος της. Ο ψαράς άλλαξε την κατεύθυνση της βάρκας και περισυνέλεξε τον άγνωστο άντρα με το κανό του.

Μόλις ανέβηκε στην βάρκα ο άντρας, ο ψαράς τον άκουσε να του ανακοινώνει υπερηφάνως, ενώ φορούσε τα μικροσκοπικά γυαλιά του: «Σε ευχαριστώ πολύ, είμαι ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου!». «Ασε μας, άνθρωπέ μου, έχουμε και δουλειές. Σιγά μην είσαι και ο Μέγας Ναπολέων» του απάντησε εκείνος, απηυδισμένος με τον άγνωστο επισκέπτη που τον βρήκε. «Οχι! Αλήθεια σου λέω. Ο Γιώργος είμαι» επέμεινε ο... ναυαγός και έβγαλε τα γυαλιά για να τον αναγνωρίσει ο ευεργέτης του.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε κανό έξω από το Λαύριο, αλλά τον πήραν τα ρεύματα και βγήκε στα ανοιχτά. Λίγο μετά την... περισυλλογή του Παπανδρέου εμφανίστηκε ένα σκάφος του Λιμενικού που είχε ειδοποιηθεί και τον αναζητούσε. Στο Λιμεναρχείο ο ψαράς εξομολογήθηκε τον φόβο του στους άντρες του Λιμενικού: «Ρε παιδιά, λέτε να βρω κανέναν μπελά που είπα τον ζαβό... Ναπολέοντα;»

* Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της υπαγωγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα. Οι συνεργάτες του το πρωί τον ψάχνουν, αλλά εκείνος είναι άφαντος. Το μυστήριο δεν αργεί να λυθεί.

Ο Παπανδρέου βρίσκεται πίσω από ένα μικρό παρκάκι στο Παναθηναϊκό στάδιο και κάνει ασκήσεις -κυβιστήσεις και ανακυβιστήσεις- σε ένα σκουριασμένο μονόζυγο τραβώντας την προσοχή των έκπληκτων περαστικών.

Η δημοσιογραφική ομήγυρη που μαθαίνει το περιστατικό δεν μπορεί να πνίξει τα γέλια της. Σιγά σιγά τα στόματα ανοίγουν. «Σιγά το νέο! Πού να δείτε τι έκανε όταν πήγαμε στο Καστελόριζο για να ανακοινώσει τη χρεοκοπία. Πρώτα πήγε για κολύμπι, μετά σε μια ψαροταβέρνα για ψάρι και αφού γευμάτισε, έκανε και το διάγγελμα για το ΔΝΤ. Απαιχτος».

Οταν μάλιστα αργότερα ρωτήθηκε γιατί επέλεξε το Καστελόριζο για να μας πει τα... νέα, απάντησε το καταπληκτικό «για να διαφημίσω το νησί!».

Σήμερα ο άνθρωπος αυτός, που δήλωσε πρόσφατα ότι αν δεν πολιτευόταν θα πήγαινε σε κάποιο νησί του Αιγαίου με την κιθάρα του, ζητεί την ψήφο των Ελλήνων ως επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ...

Keywords
Τυχαία Θέματα