Νέα διακοπή με «καρφιά»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔΙΚΗ «NOOR 1»Νέα διακοπή με «καρφιά»Παρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2016 - 16:49

Μόνο τον Ευθύμη Γιαννουσάκη και τις σύντομες τοποθετήσεις που έκανε σε σχέση με την απολογία του άκουσαν χθες η πρόεδρος και οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1», πριν διακόψουν εκ νέου τη διαδικασία για την ερχόμενη Τρίτη, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Η πρόεδρος «κάρφωσε» τους συνηγόρους υπεράσπισης, όταν

της είπαν ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι δεν δίνουν άδεια για να παρασταθούν στη δίκη, σχολιάζοντας ότι δεν είναι ηθικό να χρησιμοποιείται «η ιδιαίτερα σοβαρή συγκεκριμένη δίκη ως μοχλός πίεσης» για το Ασφαλιστικό! Αλλά και ο κατηγορούμενος, επιχειρηματίας Αιμίλιος Κοτσώνης, πρόσθεσε ότι «εμάς κανείς δεν μας σκέφτεται!». Την επιθυμία του να γίνει η δίκη εξέφρασε, μέσω του δικηγόρου του, ο «κάπτεν Τζωρτζ» Γιώργος Μπουρδούβαλης, που σε λίγες ημέρες θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής του.

Πάντως, ο κατηγορούμενος Ευθύμης Γιαννουσάκης έβαλε στο στόχαστρό του τον πρώην επιστάτη του Σταύρο Λάγιο. Ο 42χρονος εφοπλιστής επικαλέστηκε την απολογία του Ιρανού που ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο «Noor 1» στα ανοιχτά του Ομάν και είχε ισχυριστεί πως αυτός που τον πήγε στη βίλα της Φιλοθέης τού είπε ότι είναι ο ιδιοκτήτης.

Οπως επεσήμανε ο εφοπλιστής, στην απολογία του ο Λάγιος είχε παραδεχτεί ότι αυτός πήγε τον Ιρανό στη βίλα και επανέλαβε πως ο ίδιος γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών μόνο στο δεξαμενόπλοιο. «Παραδέχθηκα τους δύο τόνους που ήρθαν με το πλοίο. Θα αρνιόμουν την αποθήκευση στη Φιλοθέη;» αναρωτήθηκε.

Πολύς λόγος έγινε και για τη «στάση ζωής» του εφοπλιστή. Οταν είπε ότι κυκλοφορούσε με βέσπα και έτρωγε μαζί με το πλήρωμα, η πρόεδρος του είπε πως τα στοιχεία δεν δείχνουν αυτό που λέει.

Γιαννουσάκης: «Αν είχα πολυτέλεια, θα ζούσα στη βίλα που πλήρωνα στη Φιλοθέη και όχι σε ένα άλλο σπίτι με την τελευταία μου σύζυγο».

Πρόεδρος: «Δεν θα μπορούσατε να μένετε στο ίδιο σπίτι με την πρώην σύζυγό σας!»

Γιαννουσάκης: «Μια χαρά θα μπορούσα!»


Keywords
Τυχαία Θέματα