Οι αρχαίοι Ελληνες χρησιμοποιούσαν laptop σύμφωνα με συνωμοσιολόγους

16:43 5/2/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι αρχαίοι Ελληνες χρησιμοποιούσαν laptop σύμφωνα με συνωμοσιολόγουςΠαρασκευή, Φεβρουάριος 5, 2016 - 16:40

Αρχαιοελληνικό γλυπτό του 100 π.Χ. έχει εξάψει τη φαντασία συνωμοσιολόγων του διαδικτύου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί απόδειξη της χρήσης laptop από αρχαιοτάτων χρόνων.

Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι το γλυπτό που εκτίθεται στο Μουσείο Γκετί της Καλιφόρνιας

(φωτό) είναι ένα επιτύμβιο μνημείο που αναπαριστά μια νεαρή γυναίκα «να ακουμπά το καπάκι ρηχής μικρής κασέλας» που κρατά η υπηρέτριά της, ωστόσο οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας «βλέπουν» σε αυτό, αντί για κασελάκι, ένα υπερσύγχρονο laptop με θύρες USB.

Πατώντας μάλιστα στον θρύλο που ήθελε τους ιερείς του Μαντείου των Δελφών να επικοινωνούν με υπερφυσικά όντα, θεούς, εξωγήινους ή ταξιδιώτες του χρόνου, που τους παρείχαν πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία και πληροφορίες, οι απανταχού συνωμοσιολόγοι αναφέρουν μέσα από το κανάλι StillSpeakingOut στο YouTube ότι το γλυπτό δείχνει ένα αντικείμενο που μοιάζει πολύ με σύγχρονο laptop ή άλλη φορητή συσκευή με θύρες USB. Στο εν λόγω βίντεο φιλοξενείται επίσης φωτογραφία του γλυπτού που έχει τραβήξει τουρίστας, στην οποία φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «ότι το αντικείμενο είναι πολύ ρηχό για να είναι κοσμηματοθήκη, ενώ δεν ταιριάζει ούτε στις περιγραφές του μυθικού Κουτιού της Πανδώρας».

Διαδεδομένα όργανα γραφής

Οσοι δεν πιστεύουν στους εξωγήινους πολιτισμούς και τους ταξιδιώτες του χρόνου, πάλι, λένε ότι το αντικείμενο είναι ένα «τάμπλετ από κερί», αναφερόμενοι προφανώς στα δίπτυχα, όπως ονομάζονταν οι κηρωμένες πινακίδες που ήταν διαδεδομένα όργανα γραφής των αρχαίων χρόνων.

Την άποψη αυτή έρχονται ωστόσο να αντικρούσουν οι ερευνητές παραφυσικών φαινομένων, που υποστηρίζουν ότι το «κέρινο τάμπλετ» του επιτύμβιου μνημείου δεν μοιάζει με άλλα κέρινα δίπτυχα, όπως αναπαριστώνται στην αρχαία ελληνική τέχνη.

Σύμφωνα με την περιγραφή του μουσείου, πάντως, πρόκειται για συνηθισμένη παράσταση ελληνικής ταφικής τέχνης, που πιθανά υπαινίσσεται την ελπίδα της συνέχισης των επίγειων απολαύσεων στη μεταθανάτια ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα