Πάει για «Champions League»!

SHOWBIZΠάει για «Champions League»!Δευτέρα, Οκτώβριος 1, 2018 - 15:34

❱❱ Ο Κοζανίτης Λάζαρος Σεμερτζίδης αναδείχτηκε ο καλύτερος Ελληνας αγρότης και ετοιμάζεται για τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Μετά την ανάδειξή του στον καλύτερο νέο Ελληνα αγρότη για το 2018, σε διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ενωσης Αγροτών, ο 33χρονος Λάζαρος Σεμερτζίδης στοχεύει και σε μια ευρωπαϊκή αναγνώριση, στην αντίστοιχη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο

Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 33χρονος από την Ξηρολίμνη Κοζάνης, η ανάδειξή του στον καλύτερο Ελληνα αγρότη αποτελεί «μια ηθική ικανοποίηση για την οικογενειακή προσπάθεια που κάνουμε, αυτόν τον καιρό και γενικά τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της γης.
Μακάρι να αποτελέσει κίνητρο και για κάποιους νεότερους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη γεωργία».

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο επιχειρηματικό πάρκο Λιβαδειάς, κατά τη διάρκεια του 25ου πανελλήνιου συνεδρίου νέων αγροτών. Αυτό το διάστημα ο Λάζαρος Σεμερτζίδης ετοιμάζεται και για τη συμμετοχή στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου νέου Ευρωπαίου Αγρότη ανάμεσα σε άλλους διαγωνιζόμενους από χώρες της Ε.Ε. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα παρουσιάσουμε αυτό που έχουμε, θα παρουσιάσουμε την Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε ακόμη και για την πρωτιά, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες».

Ο 33χρονος και η οικογένειά του βρίσκονται πίσω από την ανερχόμενη εταιρία Life Secrets. Σε μια έκταση 250 στρεμμάτων καλλιεργούν μόνο αρωματικά - θεραπευτικά φυτά, όπως λεβάντα, τσάι του βουνού, ελίχρυσο, τριαντάφυλλα και μελισσόχορτο, ενώ η βάση τους είναι τα αιθέρια έλαια και τα ανθόνερα.
Τα προϊόντα τους βρίσκονται σε αρκετά σημεία στην εγχώρια αγορά, ενώ ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις για τις αγορές του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα