Ψωμί με καρότο

16:41 12/6/2012 - Πηγή: Radicio

Ψωμί με καρότο
Υπέροχα ψωμάκια με καρότο και παπαρουνόσπορο. Γίνονται εύκολα και είναι πολύ καλά για συνοδευτικό στο φαγητό, αλλά και για σάντουιτς.
5.0 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 15 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά και ο χρόνος για το φούσκωμα
Συνταγή για: 16 μικρά ψωμάκια

Διατροφικά στοιχεία για 1 ψωμάκι
Θερμίδες: 109 θερμίδες | Λιπαρά: 3 γρ.

Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 350 γρ.
Τριμμένο καρότο: 1 μεγάλο (περίπου 70 γρ.)
Καστανή ζάχαρη: 1 κουταλιά σούπας

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Παπαρουνόσπορο: 2 κουταλιές σούπας
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι
Χλιαρό γάλα: 170 ml
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας και λίγο επιπλέον για το ταψάκι

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το καρότο και τον παπαρουνόσπορο. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνετε 7 περίπου λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτετε λίγο επιπλέον αλεύρι.
2. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την βάζετε σε μπολ. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα. Την πατάτε να ξεφουσκώσει και την χωρίζετε σε 16 μέρη. Τα κάνετε μπαλάκια και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
3. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείφετε τα ψωμάκια με λίγο γάλα ή με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ψήνετε για 30 περίπου λεπτά, να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να πέσει η θερμοκρασία τους. Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαγειρεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2012 από την Luise

Οι επισκέπτες ψάχνουν εδώ για συνταγές για πρωινό.


Δείτε εδώ:Μαρμελάδα με πορτοκάλι και καρότο Πολύ ιδιαίτερη μαρμελάδα με πορτοκάλι και καρότο, αρωματική και...Ψωμί γεμιστό με σπανάκι και φέτα Εύκολη συνταγή για ψωμί γεμιστό με φέτα και σπανάκι,...

Keywords
Αναζητήσεις
comi-me-karoto, psomi me karoto
Τυχαία Θέματα
Ψωμί,psomi