«Αλλαγή» το όνομα του νέου κόμματος – Οι «ταλιμπάν» του Γιώργου στις λίστες του

16:39 24/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Εν ενεργεία βουλευτές, αλλά και πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα χρόνια του Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ, θα δούμε στα ψηφοδέλτια του κόμματος, το οποίο είναι έτοιμος να εξαγγείλει ο τελευταίος των Παπανδρέου.

Από τους νυν βουλευτές, μαζί του θα πάνε σίγουρα ο Θάνος Μωραΐτης (Αιτωλοακαρνανία) και ο Συμεών Κεδίκογλου (Εύβοια), ενώ κοντά του βρίσκεται

ο Κώστας Τριαντάφυλλος (Χίος).

Συνομιλούν μαζί του και το σκέφτονται ο Απόστολος Κακλαμάνης (βουλευτής από το 1974 στη Β’ Αθηνών) και ο Φίλιππος Σαχινίδης (Λάρισα).

Ο Νίκος Σηφουνάκης (Λέσβος), στενός φίλος του Νίκου Παπανδρέου, ζυγίζεται για το αν πρέπει να πολιτευθεί ή όχι. Αν το κάνει, τελικά, πιθανότατα θα συνταχθεί μαζί του, ενώ η Άντζελα Γκερέκου μάλλον θα μείνει στο ΠΑΣΟΚ.

Από τους «ταλιμπάν«, οι οποίοι έσπρωξαν τον Παπανδρέου να κάνει νέο κόμμα, σίγουροι είναι:
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος (στο Επικρατείας), ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Μιχάλης Καρχιμάκης (Β’ Αθηνών), ο Παντελής Οικονόμου (Υπόλοιπο Αττικής), ο Σωκράτης Ξυνίδης (Ξάνθη), ο Χάρης Καστανίδης (Α’ Θεσσαλονίκης). Μαζί του θα πάει και ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησής του Γιώργος Πεταλωτής (Ροδόπη).

Ερώτημα παραμένει η στάση του άλλοτε στενότατου συνεργάτη του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος κρατάει αποστάσεις από το νέο πολιτικό του εγχείρημα.

Τέλος, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστου και ΤΑ ΝΕΑ, το όνομα του νέου κόμματος θα είναι «Αλλαγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα