Επιπλέον κονδύλια για το προσφυγικό θέλει η Ιταλία

15:42 29/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει ότι η Ιταλία αναζητεί επιπλέον κονδύλια για τη φιλοξενία των προσφύγων, καθώς οι χρηματοδοτήσεις που ενεργοποιήθηκαν μέχρι αυτή την στιγμή δεν επαρκούν.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι πρέπει να εξευρεθούν άμεσα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει το σύστημα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων να συνεχίσει να λειτουργεί με ικανοποιητικό τρόπο. Κάθε μήνα, το ποσό που δαπανάται αγγίζει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Οι τελευταίες πληρωμές των συνεταιρισμών, μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικών εταιριών που δραστηριοποιούνται

στον τομέα αυτό, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, έγιναν τον περασμένο Απρίλιο. Οι δήμοι και οι περιφέρειες, στην φάση αυτή, δεν έχουν λάβει νέες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης, ώστε να συνεχίσουν να καταβάλουν ό,τι έχει συμφωνηθεί, στις δομές και στους εργαζόμενους που καλύπτουν τις πάγιες αυτές ανάγκες.

Επισήμως, ως τελευταία ημερομηνία για την πληρωμή τους, πολλοί συνεταιρισμοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν θέσει τις 30 Σεπτεμβρίου, αν και είναι πιθανό να συμφωνηθεί μια ακόμη παράταση. Λογικά, μπορεί να προσβλέψει κανείς ότι θα βρεθεί, ίσως, κάποια «μέση λύση», έστω και με καταβολή μέρους των οφειλών από το ιταλικό δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας. Το καθοριστικό «πράσινο φώς», πάντως, θα πρέπει να δοθεί από τον Ιταλό υπουργό Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα