Η Μέρκελ κλείνει όλους τους λατρευτικούς χώρους στη Γερμανία

20:59 16/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να κλείσει τους λατρευτικούς χώρους όλων των δογμάτων στη Γερμανία (εκκλησίες, τζαμιά, συναγωγές), αλλά και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, τα μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, τους ζωολογικούς κήπους, τα καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και τους αθλητικούς χώρους.

«Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία. Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας

τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση», δήλωσε η καγκελάριος και ξεκαθάρισε ότι σε συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, ανοικτά θα μείνουν τα μαγαζιά που πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, οι τράπεζες, τα βενζινάδικα, οι εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια

Οι Πράσινοι στη Γερμανία ζητούν μια «ασπίδα οικονομικής προστασίας» για τη ζώνη του ευρώ, ώστε να βοηθηθούν οι χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό: «Ειδικά προς την Ιταλία πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Απαιτείται να τεθούν προληπτικά στη διάθεση των πληττομένων χωρών της ευρωζώνης δάνεια, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Η κρίση του κορωνοϊού δεν πρέπει να γίνει κρίση του ευρώ», τόνισε η συμπρόεδρος του κόμματος, Αναλένα Μπέαρμποκ.

The post Η Μέρκελ κλείνει όλους τους λατρευτικούς χώρους στη Γερμανία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα