Καμία εξαίρεση για τους αγρότες από τους δανειστές

10:30 15/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Και ο ΟΓΑ θα ενταχθεί άμεσα στο νέο υπερ-ταμείο μαμούθ όλων των ασφαλισμένων για κύρια σύνταξη, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνήθηκαν να συζητήσουν οποιαδήποτε εξαίρεση από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, αντιδρώντας στις μόνιμου χαρακτήρα εξαιρέσεις, οι επικεφαλής του κουαρτέτου των πιστωτών δεν δέχθηκαν και τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο ασφαλιστικών κλάσεων, μιας χαμηλότερης, στο 16% που θα οδηγούσε αντίστοιχα και σε χαμηλότερη σύνταξη (και εθνική και ανταποδοτική) και μιας στο 20%.

Έτσι,

σύμφωνα με το Euro2day, στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας που είναι σχεδόν έτοιμο, και σύμφωνα με τις δημόσιες εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας, δύο από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους αγρότες δεν θα περιλαμβάνονται.

Η άρνηση των εκπροσώπων των πιστωτών ήταν άμεση και κατηγορηματική, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρόταση προέβλεπε 5ετή μεταβατικότητα για την ένταξη του ΟΓΑ στον ενιαίο υπερ-φορέα.

Την ίδια τύχη είχε και η δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σε ποσοστό 16% αντί για 20%, με αντίστοιχη μάλιστα μείωση της ανταποδοτικής αλλά και της Εθνικής σύνταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα