Καταζητείται ξάδελφος των μακελάρηδων των Βρυξελλών

22:05 17/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Από τις βελγικές αρχές καταζητείται ο Οσάμα Άταρ, εξάδελφος των αδελφών Ελ Μπακραουΐ που ανατινάχθηκαν στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ο άνδρας είναι «ένας από τους πλέον καταζητούμενους στο Βέλγιο, ακόμη και στην Ευρώπη», πρόσθεσε η πηγή, τονίζοντας ότι ο 32χρονος Βελγομαροκινός δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής εδώ και τουλάχιστον

δύο χρόνια.

Η μητέρα του, η αδελφή του και ένας φίλος του συνελήφθησαν τη νύχτα της 11ης προς τη 12η Αυγούστου, σε έρευνες που πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία κοντά στις Βρυξέλλες. Όλοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Οσάμα Άταρ συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στις 22 Μαρτίου τα ξαδέλφια του, ο Ιμπραχίμ και ο Χαλίντ Ελ Μπακραουΐ, ανατινάχθηκαν, μαζί με έναν τρίτο καμικάζι, στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 32 ανθρώπους.

Πέντε ημέρες αργότερα, ο αδελφός του Οσάμα, Γιασίν, συνελήφθη μαζί με δύο άλλους άνδρες στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης».

Η εισαγγελία δεν διαπίστωσε κάποια σχέση των προσώπων αυτών με τις επιθέσεις, ωστόσο ο Γιασίν Άταρ παραμένει υπό κράτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα