Κωνσταντοπούλου: Στην Ελλάδα συντελείται κοινωνική γενοκτονία

22:46 5/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου «ξεσπαθώνει» κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Μιλά για προδοσία του λαού, για την ανάγκη να λογοδοτήσουν όσοι έχουν ευθύνη για το δημόσιο χρέος.

Σε μια

συνέντευξη-ανασκόπηση της χρονιάς στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» της Κύπρου καταγγέλλει ότι με ευθύνη Τσίπρα το 2015 μετατράπηκε από χρονιά της ελπίδας στη χρονιά της πιο μεγάλης προδοσίας της κοινωνίας.

Όπως τονίζει: «Ήταν η χρονιά που το πρωθυπουργικό επιτελείο μετέτρεψε αυθαίρετα, μέσα σε λίγες ημέρες, το μεγαλειώδες «όχι» του ελληνικού λαού σε ένα υποταγμένο «ναι» και στη συνέχεια συμφώνησε με τους δανειστές να διαλύσει τη Βουλή για να απαλλαγεί από όσους και όσες επέμεναν να τιμούν τη λαϊκή ετυμηγορία. Η Τρόικα επέστρεψε ενισχυμένη, το τρίτο -και σκληρότερο- μνημόνιο ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται, η λιτότητα συνεχίζεται«.

Μάλιστα, θεωρεί ότι ο Τσίπρας αποδείχθηκε κατώτερος της εμπιστοσύνης όλων και, κυρίως, κατώτερος της εμπιστοσύνης του λαού διότι, όπως υποστηρίζει, αποδείχθηκε έρμαιο του δικού του αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού, που ξεδιπλώθηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το καλοκαίρι.

Στην ερώτηση ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της χρονιάς που πέρασε, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε πως ολόκληρη η θητεία της ήταν γεμάτη από δύσκολες στιγμές, κυρίως γιατί, «εκτός από τον αναμενόμενο πόλεμο της αντιπολίτευσης, αντιμετώπιζα υπονόμευση και επιθέσεις από στελέχη του κόμματός μου, με προεξάρχοντα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη, που με στοχοποίησε από τις πρώτες συνεδριάσεις, καθώς και μέσα από ψευδείς και ανήθικες διαρροές του επιτελείου Τσίπρα στον Τύπο, που ο Πρωθυπουργός με διαβεβαίωνε ότι δεν προέρχονταν από τον ίδιο, κάτι που αποδείχθηκε ψέμα«.

Εκτιμά ότι ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει νέα ευκαιρία στην Αλέξη Τσίπρα και ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα συντελείται κοινωνική γενοκτονία.

Η ίδια, όπως λέει, αντλεί αισιοδοξία από τη μαχητικότητα και τη θέληση της νεολαίας να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο και από την καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους, που παρά την τραυματική εμπειρία των τελευταίων μηνών ξαναστέκονται στα πόδια τους, έτοιμοι να δώσουν ξανά τη μάχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα