Ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον

15:02 13/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Mε μια απόφαση που αιφνιδίασε τούς μη γνωρίζοντες τα ενδότερα τού Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Στη θέση του όρισε τον έως τώρα διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Για πρώτη φορά στην ηγεσία της CIA, τοποθετείται γυναίκα. Αντικαταστάτρια του Μάικ Πομπέο θα είναι η Τζίνα Χάσπελ, όπως ανακοίνωσε ο Τραμπ.

Θυμίζουμε ότι στς 11 Οκτωβρίου ο Ρεξ

Τίλερσον είχε αποκαλέσει «βλάκα» τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν ο πρόεδρος ζήτησε να δεκαπλασιαστούν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, σε αντίθεση με την πολιτκή μείωσης του οπλοστασίου που ακολουθούσαν οι προκάτοχοί του. Την είδηση είχε μεταδώσει το μεγάλο δίκτυο NBC, αποδίδοντά την σε τρεις αξιωματούχους που δεν κατονόμαζε.

Το θέμα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες και ο Τίλερσον είχε αναγκαστεί να παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη για να διαψεύσει την πληροφορία. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι πρόκειται για «fake news». Είχε προσθέσει δε ότι «αν όντως το έκανε, φαντάζομαι πώς θα πρέπει να συγκρίνουμε τα τεστ IQ μας. Και μπορώ να σας πω ποιος θα νικήσει».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον

The post Ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα