Στο τέλος «μίλησε» ο Φριντέτ και ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Φενέρ

23:33 17/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Φενέρ με 81-78, στο ματς που διεξήχθη χωρίς φιλάθλους στο ΟΑΚΑ, λόγω της τιμωρίας που του επεβλήθη χθες. Έτσι, ανέβασε το ρεκόρ του σε 9 νίκες και 5 ήττες και μπορεί με περισσότερη αυτοπεποίθηση να ξεκινήσει αύριο για το Ισραήλ, όπου μεθαύριο θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι -την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Γιουρολίγκας.

Οι «πράσινοι» είχαν τον

έλεγχο της αναμέτρησης και στο τέταρτο δεκάλεπτο προηγήθηκαν με 13 πόντους (74-61). Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά έχασαν τη συγκέντρωσή τους -ειδικά όταν αποχώρησε ο Καλάθης- με αποτέλεσμα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Εκεί μίλησε η ψυχραιμία του Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος κέρδισε διαδοχικά φάουλ και συντήρησε τη μικρή, αλλά καθοριστική, διαφορά. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ντε Κολό σούταρε και ευστόχησε σε σουτ, που αρχικά θεωρήθηκε τριών πόντων, πράγμα που σήμαινε ότι είχε ισοφαρίσει 79-79. Οι φωνές του Καλάθη από τον πάγκο αρχικά και στη συνέχεια των υπολοίπων κινητοποίησαν τους διαιτητές, οι οποίοι ήλεγξαν πάλι τη φάση από το βίντεο και είδαν ότι ο Γάλλος παίκτης πατούσε γραμμή, οπότε το καλάθι μέτρησε για 2 πόντους (79-78).

Στην επαναφορά ο Φριντέτ κέρδισε ξανά φάουλ και ευστόχησε στις 2 βολές ανεβάζοντας τον δείκτη στο 81-78. Στα 3 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Ντε Κολό επιχείρησε4 σουτ 3 πόντων, αλλά αστόχησε.

Ο Φριντέτ είχε 22 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10/11 βολές, 3 κλεψίματα, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 27 λεπτά. Ο Νικ Καλάθης ήταν άστοχος στα τρίποντα (0/4) αλλά είχε «γεμάτο» παιχνίδι με 15 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Θετική η παρουσία του Παπαγιάννη (10π., 6ριμπ.) όπως και αξιοσημείωτη η αστοχία του Τόμας στις βολές (3/7).

Η τρίτη περίοδος ήταν η καλύτερη για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο. Στο διάστημα αυτό επέτρεψαν στον Κώστα Σλούκα να δώσει μόνο μία ασίστ, όταν στο πρώτο 20λεπτι είχε μοιράσει 7.

The post Στο τέλος «μίλησε» ο Φριντέτ και ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Φενέρ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα